Фальсифікатори із Управління праці та соціального захисту населення

Фальсифікатори із Управління праці та соціального захисту населення

Зовсім недавно, 25.01.19 р., в статті «Субсидії. Чи виконує УПСЗН встановлені законодавством терміни розгляду заяв на субсидії?» https://sd.ua/blog/10480 про порушення чинного законодавства посадовими особами УПСЗН.

Продовжую висвітлювати методи вирішення питань керівниками Управління праці та соціального захисту населення Сєвєродонецької міськради (УПСЗН).
30 січня 2019 р. гр. В. одержав із УПСЗН лист (вих. № 15/08) з повідомленням : «Ваша заява була передана 03.01.19 р. на розгляд комісії з питань призначень соціальних допомог».
Лист підготовлений Н. Юрьєвою, начальником відділу опрацювання заяв та прийняття рішень УПСЗН, та підписаний Н. Василенко, начальником УПСЗН.

Так в чому ж фальсифікація?
По-перше,
на листі вказана дата його написання: 02.01.2019 р. На поштовому штемпелі стоїть дата відправки: 28.01.19. Різниця: 26 днів.
Згідно вимогам пункту 14 «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг ...», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг...».

«У разі прийняття рішення про подання документів щодо призначення житлової субсидії на розгляд комісії структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повідомляє заявнику про прийняте рішення протягом трьох календарних днів з дня його прийняття. При цьому структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує заявника про прийняте рішення в паперовому вигляді з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням підстав для подання таких документів на розгляд комісії і порядку оскарження відповідного рішення».
Посадові особи УПСЗН не виконали вимоги цього пункту:
1. Не повідомили заявника про прийняте рішення протягом трьох календарних днів з дня його прийняття.
2. Не вручили повідомлення під особистий підпис.
3. Не зазначили підстави для подання таких документів на розгляд комісії.
4. Не зазначили порядок оскарження рішення.

По-друге,
як я писав вище:
а) на листі вказана дата його написання: 02.01.2019 р.
б) а заява, як написано в листі, «БУЛА ПЕРЕДАНА на розгляд 03.01.2019 р.». Мягко кажучи: трішки «злукавили». Наступний день ще не наступив, а заяву вже передали. Чи не фокусники?

Ось такі негаразди, які є постійними в роботі посадових осіб УПСЗН.
І це не виняток, а система, в чому переконалось багато громадян, яким «пощастило» звернутись за допомогою до УПСЗН.
Чи відповідають такі посадові особи займаній посаді та чи можна довіряти їм вирішення соціальних питань?

«Пенсіонер Козлов»,
тел. для довідок та уточнень: 050 422 42 14