Чергова фальсифікація від посадових осіб УПСЗН

Чергова фальсифікація від посадових осіб УПСЗН

01 лютого, в статті «Фальсифікатори із Управління праці та соціального захисту населення (https://sd.ua/blogs/kwp) були викриті факти фальсифікації при розгляді заяв громадян на призначення житлових субсидій посадовими особами УПСЗН.
Продовжую викривати «махінаторів» із УПСЗН.
01 жовтня 2018 р. громадянин П. передав в канцелярію УПСЗН заяву, до якої були додані ЗАЯВА про призначення житлової субсидії та ДЕКЛАРАЦІЯ про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, заповнених по формі, затвердженій наказом Міністерства соціальної політики України 02 травня 2018 року № 604.
В канцелярії УПСЗН прийняли заяву з додатками та зареєстрували за вхідним номером 986 від 01.10.2018 р., про що зробили відмітку на дублікаті звернення заявника.
В своїй відповіді про розгляд ЗАЯВИ про призначення житлової субсидії посадові особи УПСЗН зробили посилання на заяву гр. П. від 29.10.2018 р, вх. № 12/2977, а не на передані документи від 01 жовтня 2018 р., вх. № 986.
Заявник попросив надіслати копію його заяви від 29.10.2018 р.
Надіслали. І що ж виявилося?
А виявилося, що ЗАЯВА про призначення житлової субсидії, яка була зареєстрована 01 жовтня, вх. № 986, була зареєстрована чотирма тижнями пізніше, 29.10.2018 р.
Що ж відбулося?
1. Звичайна помилка некваліфікованих, некомпетентних посадових осіб УПСЗН
або
2. Свідоме спотворення дати прийому для перенесення початку розгляду заяви на чотири тижні.
В другому випадку мова йде про шахрайство і зловживання службовим становищем, невиконанням своїх посадових обов'язків.
Вважаю, що посадові особи УПСЗН свідомо порушили права та законні інтереси гр. П., зловживаючи довіреною їм владою, проявляючи бюрократизм і некомпетентність.
Вони штучно створюють перешкоди у реалізації прав та задоволення інтересів гр. П., позбавляють (обмежують) можливості користуватись субсидією.
Якщо чиновники поступають таким же чином і з іншими громадянами, то зрозуміло, чому в приміщенні УПСЗН завжди така маса людей і чому громадяни по декілька місяців чекають результатів розгляду заяв на призначення субсидій.
Якби в УПСЗН розглядали заяви в установлені законодавством терміни так, як того потребує законодавство, «повідомляли заявнику про прийняте рішення протягом трьох календарних днів з дня його прийняття. При цьому структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує заявника про прийняте рішення в паперовому вигляді з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням підстав для подання таких документів на розгляд комісії і порядку оскарження відповідного рішення», то громадянам не потрібно було б за результатами розгляду заяв ходити в УПСЗН та вистоювати там багатогодинні черги.

Висновки:
1. Якби кожен вимагав від чиновників УПСЗН виконання вимог законодавства, то і заяви на призначення субсидії розглядали б своєчасно, і не потрібно було би «товкатись» в УПСЗН.
2. Пропоную всім, чиї права та законні інтереси порушені через свавілля чиновників УПСЗН, написати заяву на ім’я міського голови з вимогою розглянути питання про відповідність начальника УПСЗН займаній посаді, «працю» якої оплачують за рахунок ваших податків.
Досить знущатися над громадянами м. Сєвєродонецька!!!

Пенсіонер Козлов, тел. для уточнень та запитань: 050 422 42 14