Чи знають посадові особи Адміністрації Президента України законодавство?

Чи знають посадові особи Адміністрації Президента України законодавство?

Мешканець Сєвєродонецька громадянин К. направив Президенту України звернення, одним із питань якого було невідповідність «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг ...», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг...» Постанові Верховної Ради України «Про оплату житлово-комунальних послуг населенням України» 18.03.1999 р.
Постанова Верховної Ради має має більш високу юридичну силу, ніж Постанова Кабінету Міністрів

Згідно статті 5 Закону України «Про звернення громадян»:
Органи державної влади, місцевого самоврядування та їх посадові особи, до повноважень яких належить розгляд заяв (клопотань), зобов'язані об'єктивно і вчасно розглядати їх, перевіряти викладені в них факти, приймати рішення відповідно до чинного законодавства і забезпечувати їх виконання, повідомляти громадян про наслідки розгляду заяв (клопотань).

Згідно статті 7 цього Закону:
Якщо питання, порушені в одержаному органом державної влади, не входять до їх повноважень, воно в термін не більше п'яти днів пересилається ними за належністю відповідному органу чи посадовій особі ...

Заступник Керівника Приймальні Адміністрації Президента Ю. Сизоненко, посилаючись на ст. 7 Закону, надіслав звернення громадянина К. на розгляд до Луганської обласної державної адміністрації (лист від 01.03.2019 № 22/009542-12).

Мабуть, Ю. Сизоненко не знає, що посадові особи обласної адміністрації не уповноважені розглядати протиріччя між постановами Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Як казав Дід Панас: «ось така ляпота, малята ...".
Або: ось такі чиновники керують державою.

"Пенсіонер Козлов"