Для звільнення від оплати комунальних послуг особа повинна ...

Для звільнення від оплати комунальних послуг особа повинна відмовитись у встановленому порядку від таких послуг та не користуватися ними де-факто, а не посилатися лише на відсутність договору та неналежну якість (ВС/КЦС, № 210/5796/16-ц)

Фабула судового акту: Предметом розгляду цією судової справи є позов про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги поданий виконавцем цих послуг. На підставі особистого рахунку споживача виконавцем житлово-комунальних послуг був виставлений рахунок, а після відмови споживача його оплатити, сума боргу була стягнута через суд. Споживач наполягав на тому, що виконавець фактично не надав заявлений у рахунку об’єм житлово-комунальних послуг, проте суд не прийняв це до уваги і задовільнив позов виконавця. Суди апеляційної та касаційної інстанцій залишили рішення суду першої інстанції без змін.

Детальніше:
https://protocol.ua/ua/dlya_zvilnennya_vid_oplati_komunalnih_poslug_osoba_povinna_vidmovitis_u_vstanovlenomu_poryadku_vid_takih_poslug_ta_ne_koristuvatisya_nimi_de_fakto/