Як чиновники ЛОДА «захищають» права і законні інтереси громадян

В статті «Реструктуризація боргів за житлово-комунальні послуги. Чергове свавілля міськради» (https://sd.ua/blog/8127) йшла мова про свавілля сєвєродонецького міського голови, який своїми діями (бездіяльностю) у сфері управлінської діяльності порушує права і законні інтереси та створює перешкоди для здійснення гр. К. його прав і законних інтересів.
За допомогою щодо подолання перешкод по здійсненню своїх законних прав мешканець м. Сєвєродонецька гр. К. звернувся до голови Луганської обласної державної адміністрації (далі – ЛОДА).
Адже, згідно з нормативно-правовими актами, посадові особи ЛОДА повинні забезпечувати виконання законів України, законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян:

* Положення про департамент житлово-комунального господарства та будівництва Луганської обласної державної адміністрації
http://loga.gov.ua/oda/about/depart/zkh/zkh-proupr/zkh-pol/

 4. Основним завданням Департаменту є забезпечення реалізації на території області державної політики у сфері житлово-комунального господарства ...:

5. Департамент відповідно до своїх повноважень виконує такі завдання:
 - організовує виконання Конституції і законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, наказів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та здійснює контроль за їх реалізацією;
 - розглядає в установленому законодавством порядку звернення громадян.

* Закон України. Про місцеві державні адміністрації
Стаття 2. Основні завдання місцевих державних адміністрацій
Місцеві державні адміністрації в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечують:
1) виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня;
2) законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян;

Стаття 13. Питання, що вирішуються місцевими державними адміністраціями
До відання місцевих державних адміністрацій у межах і формах, визначених Конституцією і законами України, належить вирішення питань:
1) забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян

Повіривши в задеклароване, гр. К. звернувся до голови ЛОДА.
Одержав звичайну бюрокрпатичну відписку. Питання не було вирішено.

Звернувся знову. Результат такий же.

Післі неодноразових звернень, чиновники ЛОДА вирішли позбутися його, як "настирливої мухи", "прихлопнувши" її.
Мовляв, не заважай нам "працювати" на благо людей та відпрацьовувати зарплату, яку одержують за рахунок цих людей (з податків).

Як зробити? - Зробивши посилання на частину другу статті 8 Закону України "Про звернення громадян", заявивши, що звернення гр. К. є повторними і розглядатися не будуть. Про це письмово повідомив заступник голови ЛОДА Данієлян Вадим Романович.

Та, мабуть, вони не дуже уважно читали Закон, в якому написано:
"Не розглядаються повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті".

Так, дійсно, мова йде про повторні звернення.
Але ... "якщо перше вирішено по суті".
Недочитали? Недогледіли?
В даному випадку ні перше, ні друге, ні наступні звернення не були вирішені по суті, а отже повинні і надалі розглядатися.

Та гр. К. дійсно, як "настирлива муха" не збирається з цим змиритися і має намір дошкуляти і далі, звернувшись в вищестоячі інстанції. Можливо, - і до суду

Виникає питання: Якщо посадові особи ЛОДА (ЛОВЦА) не спроможні «побороти» мера – самодура та захистити звичайного громадянина, то чи зможуть вони вирішувати питання на обласному рівні, та ще й в зоні АТО?

«Пенсіонер Козлов», тел. для довідок та консультацій; 050 422 42 14