Чи можна довіряти написаному чиновниками УПСЗН?

Чи можна довіряти написаному чиновниками УПСЗН?

22.05.2018 р. на сайті міськради Управління праці та соціального захисту населення Сєверодонецької міськради (УПСЗН) помістило інформацію щодо призначення житлових субсидій за новим порядком.
http://sed-rada.gov.ua/informaciya-do-vidoma/do-uvagi-informaciya-shchodo-priznachennya-zhitlovoyi-subsidiyi-za-novim-poryadkom
Сьогодні це дуже злободенна тема для багатьох.
Читаємо з першого абзацу.
«Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 р. №329 “Про внесення змін до деяких постанов КМУ”, затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій (далі-Положення) та передбачено призначення субсидії на наступний період (з травня 2018р.) лише на підставах нових заяви та декларації визначеним категоріям осіб:
- особи із складу домогосподарства або член сім”ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, який підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше 5 років (крім мопеда);
- особи із складу домогосподарства або член сім”ї особи із складу домогосподарства, у яких за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України взагалі відсутні доходи або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати та (або) вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи (для призначення субсидії з 01.05.2018р. враховується період доходів III-IV квартали 2017р.); ...».

Я відразу відчув, що це повідомлення не відповідає законодавству та тому, що нам говорили чиновники та писали ЗМІ.
А як же зрадів цьому повідомленню мій сусід, який рік тому купив новенький «Мерседес».
Він вже було розпрощався з субсидією (про що я йому говорив), а «тут тобі на ...»: таке радісне повідомлення від УПСЗН.
Зайшов до мене та поділився своєю «радістю».
Я зразу нічого не відповів: може змінилось законодавство, та і навіщо йому псувати настрій та розчаровувати. Нехай сходить в УПСЗН та разом «порадіють». Нехай вже тепер чиновники з УПСЗН виправдовуються перед ним. А він страшний в гніві.

Та й самому потрібно розібратись: може, я щось не зрозумів і мені доведеться виправдовуватись перед сусідом.

Читаю вказане Положення:
«6. Житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо:
2) будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда)».

Співпадає слово в слово з повідомленням УПСЗН.
Одна тільки різниця: в повідомленні при наявності новенького автомобіля субсидія «призначається», а в Положенні – «не призначається»

Аналогічна ситуація і з наступним абзацом.
А далі я вже не став і читати «єресь» чиновників, які не виконують свої обов’язки та одержують зароблену (?) плату (а іноді, мабуть, і премію та доплати) з податків громадян.

Як працюють чиновники з УПСЗН я показував і раніше:

- Хто ЗАХИСТИТЬ громадян м. Сєвєродонецька від «ЗАХИСНИКІВ» з Управління праці та соціального ЗАХИСТУ населення? https://sd.ua/blog/8450
- Чи доб'ється мій сусід призначення субсидії? https://sd.ua/blog/8631
- Як сєвєродончанин вказав на грубе порушення законодавства про призначення субсидій міськими чиновниками. https://sd.ua/blog/8814
- Знову про УПтаСЗН. Чи можна так працювати? https://sd.ua/blog/9232

"Пенсіонер Козлов", тел. для уточнень та запитань: 050 422 42 14