Як заступник міського голови уникнув відповідальності за порушення законодавства

Як заступник міського голови уникнув відповідальності за порушення законодавства

Громадянин В. звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зі скаргою (вих. № 676.КЕ) на порушення Закону України «Про звернення громадян» виконуючим обов’язки першого заступника міського голови Зарецьким С. В.
Як повідомив керівник Департаменту з питань дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав О. В. Григоренко, було відкрито провадження по цій скарзі, в результаті якого:

«... вбачається, що відповіді на зазначені вище Ваші звернення надані Вам із порушенням строку, встановленого статтею 20 Закону України “Про звернення громадян. Обидва зазначені листи підписано в. о. першого заступника міського голови Зарецьким С. В.
Отже, в діях цієї посадової особи міської ради, відповідальної за розгляд Ваших звернень, вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого частиною сьомою статті 212.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у зв’язку з порушенням вимог статті 20 Закону України “Про звернення громадян” (несвоєчасне надання відповіді на звернення).
Однак розпорядженням Сєвєродонецького міського голови Зарецького С. В. було звільнено з посади заступника міського голови, що
унеможливлює складання протоколу про адміністративні правопорушення відносно цієї посадової особи».

Таким чином, Зарецький С. В. уникнув відповідальності за правопорушення, за яке передбачено штраф від 425 до 850 грн
До чого ж везучі наші чиновники. Навіть від накладення штрафу зумів, як в’юн, вислизнути.
Але його послідовники продовжують порушувати вимоги Закону України “Про звернення громадян”.

"Пенсіонер Козлов", тел. для уточнень та запитань: 050 422 42 14