Міжнародний досвід. Розвиток Луганщини та Донеччини

За ініціативою Всеукраїнського благодійного Фонду "Горєніє" за підтримки Фонду Ганса Зайделя в Україні з 5 по 9 листопада члени «Коаліції розвитку міст Сходу
України» та представники місцевої влади міст Луганської та Донецької областей здійснили робочий обмінний візит до країн Румунія і Республіка Молдова. Луганську область в тому числі представляла громадська організація «Сєвєродонецька молодіжна рада».
Бухарест, Румунія. За програмою було кілька зустрічей з Олександром Баньковим - послом України в Румунії, Резваном Орешану – колишнім міністром приватизації Румунії, Юліаном Кіфу – відомим конфліктологом, Чипріаном Чюку – депутатом місцевої влади Бухареста, Георге Удріште – колишнім генеральним директором бухарестського метро і Дануца Себастьяном Некулаєску – державним секретарем МЗС Румунії. Під час зустрічей обговорювали такі теми, як двостороннє партнерство наших країн, знайомилися з позитивним досвідом децентралізації в Румунії і з кращими практиками здійснення місцевого самоврядування в умовах євроінтеграції для регіонів, які межують із зоною конфлікту.
Ясси, Румунія. Відвідали зустрічі з представниками мерії, обговорили стрімкий розвиток їхнього міста, а також намітили подальші форуми на тему економічної діяльності держави. Також продуктивним виявилося спілкування з Ромео Олтеану – віце-президентом округу Ясси, під час якого дізналися про адміністративний устрій держави і фінансуванні не адміністративних і громадських організацій, про розподіл бюджету.
Кошниця, Кишинів, Молдова. Основною темою зустрічей в Республіці Молдова було порівняння ситуації Придністров'я і Донбасу. Пані Марія, а також інші представники місцевої влади, поділилися своїм 27-річним досвідом у цьому питанні. Їх політика – лояльність, поступки, домовленості, але не в якому разі не вирішення конфлікту за допомогою бойових дій.

Високоповажним представникам Молдови та Румунії було подаровано молодіжний журнал ZARAZ

Галерея зображень

Міжнародний досвід. Розвиток Луганщини та Донеччини