Сєвєродонецьк знов залишився без тролейбусного руху

Сьогодні, 27 листопада, луганські енергетики були змушені виконати обіцяне та знеструмити комунальне підприємство «Сєвєродонецьке тролейбусне управління» (СТрУ) через борги за електроенергію. Наразі заборгованість даного комунального підприємства вже охоплює споживання не тільки жовтня, а й листопада, та дорівнює майже 2 млн грн.
Нагадаємо, що 14 листопада енергетики вже знеструмлювали дане підприємство через несплату споживання в жовтні. Але потім, 20 листопада, ЛЕО пішло назустріч міській владі та превентивно включило живлення для СТрУ - в очікуванні виділення депутатами міської ради грошей на погашення боргів тролейбусників, як було гарантовано міським головою Валентином Казаковим.

Але, на жаль, протягом наступного тижня ситуація з боргами тролейбусного підприємства Сєвєродонецька так і не вирішилась, і енергетики не отримали гроші до сих пір. Як відомо, це стало результатом внутрішніх конфліктів в Сєвєродонецькій міській раді, яка ніяк не хоче вирішити питання боргів тролейбусників за електроенергію.
Нам дуже жаль, що мешканці міста стали заручниками своїх депутатів, але доки депутати не подумають про своїх виборців, прогресу не буде. Як і тролейбусів на вулицях Сєвєродонецька.

Зазначимо, що Держава змушує Луганське енергетичне об'єднання знеструмлювати всіх боржників, щоб повністю стягнути з них заборгованість та розплатитися з державним підприємством - монополістом "Енергоринок". Борги споживачів на підконтрольній Луганщині складають більше 700 млн грн та постійно зростають. Найбільші борги у комунальників – більше, ніж півмільярда гривень. Це вже призвело масштабних проблем в енергосистемі прифронтового регіону та до зростання соціальної напруги.