Дитячі копи розповіли про види насильства та механізм захисту неповнолітніх

Дитячі копи розповіли про види насильства та механізм захисту неповнолітніх


Поліцейські-ювенали Сєвєродонецького відділу поліції долучилися до проведення інформаційно-профілактичної кампанії спрямованої на ствердження ненасильницької ідеології в українському суспільстві та подоланні насильства на гендерному підґрунті.


Домашнє насильство, булінг, гендерне насильство – негативні прояви взаємодії людей, які принижують жертву та формують стереотип поведінки, де сила є вирішальним аргументом. Нажаль, діти все частіше стають учасниками, свідками, жертвами та агресорами насильства, тому саме в дитячому середовищі надважливо впроваджувати ідеї вільного від насильства суспільства.


Учні 7х-9х класів СЗОШ №16, №19 с.м.т. Борівське та №7 с.м.т. Сиротине прослухали, обговорили та проробили механізм, як вони самі можуть захистити себе, допомогти рідним чи друзям протидіяти проявам насильства вдома, на вулиці, в школі.


При кожній зустрічі поліцейські не оминають увагою і обов’язки вчителів та адміністрації навчальних закладів щодо попередження та реагування на факти насильства серед учнівської молоді.


Так що ж робити:
• Убезпечити – полишити місце, де загрожує небезпека (вийти на вулицю, чи навпаки зайти у магазин, де є люди);
• Не замовчувати – звернутися до поліції «102», повідомити дорослим, покликати на допомогу перехожих;
• Фіксувати – в разі наявності тілесних ушкоджень звернутися до медичного закладу;
• Проконсультуватися – зателефонувати на безкоштовну цілодобову гарячу лінію з протидії домашньому насильству «0-800-213-103», «116 123».