Спроба захисту чоловіка закінчилась кримінальною відповідальністю

     Корупція - нажаль, найпоширеніший вид злодійства у сучасному суспільстві.

     Одним із прикладів, восени цього року, до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно місцевої жительки, за фактом пропозиції службовій особі надати неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах третіх осіб будь-якої дії з використанням наданого службового становища.

     Установлено, що у жовтні 2018 року у нічний час доби, обвинувачена, рухаючись на власному автомобілі по одній із вулиць м. Сєвєродонецька разом зі своїм чоловіком, який сидів за кермом у нетверезому стані. Автомобіль був зупинений співробітниками патрульної поліції, у зв’язку з перевіркою документів.

     Під час спілкування з водієм, інспектор патрульної поліції помітив у останнього явні ознаки алкогольного сп’яніння - запах алкоголю, порушення мови та запропонував пройти медичний огляд на місці за допомогою «Драгер» або проїхати до найближчого медичного закладу, на що останній відмовився.

     Обвинувачена, усвідомлюючи наслідки бесіди між інспектором та її чоловіком, з метою уникнення від адміністративної відповідальності та не складання адміністративного протоколу, надала шляхом натяку працівникам патрульної поліції пропозицію неправомірної вигоди у розмірі 500 гривень.

     Інспектор патрульної поліції усвідомлюючи, що натяк очевидно свідчить про висловлювання наміру та готовність надати неправомірну вигоду, керуючись у своїх діях чинним законодавством, викликав слідчо-оперативну групу Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області для фіксації факту вчиненого останньою кримінального правопорушення.

     Сєвєродонецька місцева прокуратура забезпечує у повній мірі державне обвинувачення винуватців даної категорії проваджень. Злочинку очікує справедливе покарання за вчинення інкримінованого їм кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від п’ятисот до семисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури, Зінченко Ю.С.