14 грудня відкрили першу Fabrication Laboratory в Луганській області

14 грудня відкрили першу Fabrication Laboratory в Луганській області

14 грудня Terre des hommes разом зі Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля (СНУ ім. В. Даля) відкрив перший Fabrication Laboratory (FabLab) в Луганській області. В цьому інноваційному середовищі, діти та молодь, які постраждали в результаті конфлікту, зможуть працювати разом, розвивати свої навички та матеріалізувати свої власні ідеї практично в будь-якій сфері, від освіти до мистецтва та науки.

FabLab - це невелика майстерня, оснащена цифровими інструментами виробництва, такими як 3D-принтер, лазерний та вініловий різак, вишивальні машини. Використовуючи різноманітні матеріали, такі як дерево, пластик, метал або картон, молоді люди зможуть створювати прості об'єкти або навіть складні проекти.

Terre des hommes (Tdh) ініціював FabLab в Сєвєродонецьку для того, щоб дати дітям та молоді можливість отримати доступ до сучасних технологій та розвивати свої соціальні та професійні навички в творчому середовищі. Цей новий простір є нноваційним способом охоплення молодих людей, які цікавляться технологіями та є місцем зустрічі для молоді та сприяє обміну ідеями, навичками та досвідом. Крім того, мета Tdh полягає в тому, щоб залучити дівчаток та хлопчиків до навчання, співпраці та отримання нових навичок разом. Тренінги та воркшопи будуть пропонуватися регулярно, що дозволить дітям та молоді покращувати свої творчі здібності та реалізовувати свої власні проекти. Проекти можуть варіюватися: від виробництва невеликих іграшок групою студентів до проектів залучення громади, в яких беруть участь вчителі та батьки.

«Ми раді та пишаємось тим, що запустимо перший FabLab в Луганській області. Діти та підлітки в цьому регіоні мають менше можливостей для соціальних взаємодій, а конфлікт знижує їхню мобільність та можливості для розвитку. Ми вдячні Університету за те, що вони забезпечили простір і зобов'язуються підтримувати функціонування FabLab при забезпеченні доступу громадськості. Цей сучасний простір освіти і творчості вітає молодь з усього регіону. Tdh буде підтримувати можливість підлітків за межами міста Сєвєродонецьк відвідати FabLab та ініціювати свої проекти», зазначив Йонуц Райта, Директор Tdh в Україні.

FabLab створено в рамках проекту «Спільне реагування України IV», що фінансується Міністерством закордонних справ Нідерландів.