Прокуратура інформує.

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, вчинене службовою особою Сєвєродонецької міської ради, а саме: несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.      

   Постановою Сєвєродонецького міського суду службову особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 грн.

   Довідково: особи, зазначені у п.1, п.п. «а», «в» п.2, п.5 ч.1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції», зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

   Подання зазначеної Декларації відбувається у порядку, затвердженому рішенням № 3 Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2016 року за № 959/29089) «Про функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Д. Черненко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури