Джамала, Laud, Laura Marti, Constantinе та інші музиканти співали пісні в ліжку для дітей Луганської області

«Радіо Аристократи» першим в Україні приєдналося до міжнародного благочинного фестивалю Bedstock, де музиканти грають акустику в ліжку, аби підтримати знерухомлених хворих дітей.

Лежачи вже співали Ed Sheeran, Norah Jones, Moby, Panic! At the Disco. Українські музиканти також не залишилися пообіч і зібралися на нашому ліжечку, щоб зворушити ваші серця і зібрати кошти на підйомник для дітей Кремінської школи-інтернату, які, на жаль, нерухомі і не можуть самостійно пересуватись. Солідарність із дітлахами проявили Postman, YEYO, Kadnay, Bahroma, Panivalkova, Rozhden, Tayanna, INAIA, ТНМК.  

Є діти, які більшу частину свого життя мусять проводити у ліжку через важку хворобу чи фізичні обмеження. Для них кожен крок потребує титанічних зусиль. Їм недоступні дуже багато речей, які мають інші діти. У листопаді 2018 року в Україні вперше відбувся музичний фестиваль Bedstock, що має на меті підтримати дітей з обмеженням рухливості.

У #ЩедрийВівторок, 27 листопада у студії "Радіо Аристократи" зібралися відомі музиканти – вони зіграли свої пісні лежачи і в такий спосіб проявляють солідарність із дітьми. Учасники фестивалю мають на меті допомогти вихованцям спеціальної школи-інтернату у м. Кремінна Луганської області, а саме – зробити їхній "дім" безбар’єрним.

У Кремінському інтернаті живуть і навчаються 72 дитини з важкими ураженнями опорно-рухового апарату, дитячим церебральним паралічем та проявами поліомієліту: вони не можуть пересуватися самостійно. Більшість – сироти і діти з малозабезпечених сімей. Фізичні обмеження і смуток не заважають їм щодня відвідувати навчання і присвячувати себе улюбленій справі – плаванню. Тут готують майбутніх паралімпійців, багато вихованців мріє про справжні змагання й рекорди.

Втім, заклад знаходиться у старій будівлі, що складається з цокольного і ще двох поверхів, і не має ані ліфта, ані підйомника. Тож працівники закладу щодня по кілька разів мають носити дітей у візочках по сходах – на руках чи на спині.

Ми хочемо зібрати кошти на встановлення підйомника в інтернаті, щоб діти могли безперешкодно діставатися до навчальних та реабілітаційних класів, потрапляти в басейн або на вулицю для прогулянки. На це потрібно 190 000 грн. Незвичний музичний фестиваль Bedstock вперше провели спеціально до Giving Tuesday у підтримку лежачих дітей. У студії "Радіо Аристократи" виступлять ТНМК, Женя Галич, Postman, YEYO. Группа "её", INAIA, BAHROMA, TAYANNA, Panivalkova та інші. Живі історії дітей розкаже американський фотограф Кріс Окиконе (Chris Occihone), що кілька разів відвідував Кремінський інтернат та його мешканців.

Внести будь-яку суму і допомогти хворим вихованцям інтернату можна на Українській Біржі Благодійності