За неправдиві повідомлення в поліцію наступає кримінальна відповідальність

   28.12.2018 Рубіжанським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця м.Рубіжне, який за допомогою мобільного телефону повідомив завідомо неправдиву інформацію, що він скоїть вибух.

   В ході слідства встановлено, що 27.11.2018 року, громадянин К, у стані алкогольного сп’яніння здійснив телефонний дзвінок в службу «102» та у грубій формі з використанням нецензурної лексики повідомив, що підірве гранату за місцем мешкання у багатоповерховому будинку.

   На вказане повідомлення органи поліції відреагували безвідкладно, було своєчасно організовано виїзд за місце події, задіяні експерти криміналісти і спеціалісти – вибухотехніки.

   Під час огляду квартири особи, яка зателефонувала до поліції, були знайдені та вилучені наркотичні засоби і тротилова шашка вагою 200 грамів.

   Після вчинення злочину громадянина К., затримано в порядку статті 208 КПК України (затримання уповноваженою особою), та ухвалою суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

   Його дії кваліфіковані за ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про вибух), ч.1 ст.309 КК України (незаконне зберігання наркотичного засобу) і ч.1 ст.263 КК України (зберігання вибухової речовини без передбаченого законом дозволу).

О.Щукін, начальник Рубіжанського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури