Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою приділяється особлива увага підтриманню публічного обвинувачення в суді.

   У відповідності з Конституцією України та Законом України «Про прокуратуру» Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області здійснюються конституційні повноваження щодо підтримання публічного обвинувачення в суді.

   За результатами процесуального керівництва, протягом 2018 року Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою направлено до суду 1335 обвинувальних актів, з них 20 в сфері корупційних злочинів, 11 в бюджетній сфері.

   За участю прокурорів Сєвєродонецької місцевої прокуратури в поточному році судами прийнято 821 кінцеве рішення, з них 503 обвинувальних вирока, 318 вироків на підставі угод.

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою приймається участь у розгляді судами клопотань про обрання запобіжних заходів підозрюваним у вчиненні кримінальних правопорушень.

   В поточному році працівниками Сєвєродонецької місцевої прокуратури направлено до суду 386 клопотань про обрання запобіжних заходів особам, з яких тримання під вартою 130, домашній арешт – 113, особисте зобов’язання 142.

   За принциповою позицією Сєвєродонецької місцевої прокуратури протягом 2018 року 95 підозрюваним особам у вчиненні кримінальних правопорушень обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

   Стан здійснення процесуального керівництва та результати роботи Сєвєродонецької місцевої прокуратури буде опрацьовано на оперативній нараді, за результатами якої, повідомлено у ЗМІ.