Отримання пенсій через установи банків

Станом на 1 січня 2019 року кількість пенсіонерів, які відкрили в банках м. Сєвєродонецька поточні рахунки для отримання пенсій та допомоги склала 38,3 тис. чоловік , або 72,4 % від загальної кількості пенсіонерів.

Пенсійний фонд України зацікавлений в обслуговуванні пенсіонерів через банківські установи. По –перше, це допомагає економити кошти Фонду, оскільки банківські установи виконують операції по відкриттю пенсійних рахунків, зарахуванню та виплаті безоплатно. Тоді як підприємства «Укрпошти» виконують послуги з доставки пенсій за плату . Так, наприклад за 12 місяців 2018 р. економія коштів від виплати пенсій через банківські установи склала 12701,4 тис. грн. З розрахунку того, що середня пенсія по місту складає 3131 грн , на заощаджені кошти можно виплатити пенсію близько 4000 пенсіонерам .

По-друге, отримувати пенсію в установах банків вигідно і самим пенсіонерам. Крім того, що вони можуть отримувати відсотки по залишкам коштів на рахунках, вони ще не мають зайвих клопот. Зняти кошти з банківського рахунку можно у зручний час. Виплата пенсій проводиться по встановлених кожному пенсіонеру датах (щоденно з 4 по 25 число кожного місяця ).

Основними критеріями відбору банків для обслуговування пенсіонерів є надійність та якість обслуговування. Тому обов’язковою умовою участі банка у конкурсі – є наявність аудиторського заключення про фінансовий стан та підтвердження Національного банку цих даних . Згідно діючому законодавству, договорам про співробітництво між Пенсійним фондом України та комерційними банками , головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області двічі на рік проводить перевірки в установах банків, під час яких , контролює своєчасність зарахування коштів на рахунки пенсіонерів .

У місті Сєвєродонецьку є можливість відкрити рахунки для виплати пенсій та грошової допомоги у наступних банках:

  • АТ “Державний Ощадний банк України”;
  • ПАТ “Райффайзен Банк Аваль”;
  • ПАТ КБ “ПриватБанк”;
  • ПАТ “УкрСиббанк”,
  • ПАТ АБ “Укргазбанк”
  • ПАТ “Перший Український Міжнародний банк”
  • ПАТ ”КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК”
  • ПАТ “Альфа Банк”
  • ПАТ „КЛІРИНГОВИЙ ДІМ”

Радимо скористатися наданими можливостями.

Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області