Обласна влада вимагає невідкладно відновити електропостачання об’єктів Концерну РРТ

Обласна влада вимагає невідкладно відновити електропостачання об’єктів Концерну РРТ

Таке рішення прийняте 8 квітня, під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, 4 квітня була знеструмлена низка об’єктів Луганської філії Концерну РРТ, які мають стратегічне значення.
«Через це на території області виникли проблеми з трансляцією телевізійного та радіо- сигналу. Поблизу лінії розмежування замість українського радіомовлення поширюється сигнал з тимчасово окупованої території», – зауважив він.

Юрій Клименко відзначив, що минулої п’ятниці облдержадміністрація вже спрямувала відповідні листи на адресу Прем’єр-міністра України та Адміністрації Президента України.

За словами директора Луганської філії Концерну РРТ Володимира Дриндака, постачання електричної енергії відключене на шести об’єктах – у Лисичанську, Сватовому, Біловодську, Білолуцьку, Широкому та Зоринівці.
Це призвело до припинення теле- та радіомовлення в області в аналоговому форматі. Наразі об’єкти Луганської філії працюють в аварійному режимі за допомоги дизельних генераторних установок, що дає змогу підтримувати роботу обладнання для поширення мобільного зв'язку. Проте запаси дизельного палива обмежені.

Заборгованість перед ТОВ «ЕНЕРА СХІД» у філії за січень-березень 2019 року складає 1,7 млн гривень. Борг виник через те, що ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» не розрахувалася з Концерном РРТ у 2018 та 2019 роках. Загальний борг по Україні складає понад 90 млн гривень. На Луганську філію припадає приблизно 7,5 млн гривень.

За підсумками засідання прийнята низка рішень. Зокрема, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», ТОВ «ЕНЕРА СХІД» слід невідкладно відновити та забезпечити безперебійне електропостачання об’єктів і передавального обладнання Луганської філії Концерну РРТ, що здійснює мовлення на території Луганської області та її тимчасово окуповану частину.

Облдержадміністрація звернеться до Луганської філії Концерну РРТ щодо підготовки гарантійного листа до ТОВ «ЛЕО» та ТОВ «ЕНЕРА СХІД» стосовно погашення заборгованості.
Крім того, буде опрацьоване питання щодо попередньої класифікації надзвичайної події, пов’язаної з відключенням об’єктів і передавального обладнання Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення від електропостачання.

Луганська обласна державна адміністрація