Операція «Нерест» триває! Сєвєродонецькі поліцейські попереджають про відповідальність

Операція «Нерест» триває! Сєвєродонецькі поліцейські попереджають про відповідальність


В період з 25 березня по 10 квітня 2019 року на території Луганської області проводяться профілактичні заходи, спрямовані на охорону відтворення рибних та інших водних живих ресурсів у нерестовий період.


Нагадаємо, за порушення заборони передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, від 34 до 170 гривень. За лов водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову визначений штраф у розмірі від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих біоресурсів.


Також за незаконне заняття рибним промислом передбачена кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Відповідно до неї порушнику загрожує штраф від 1700 гривень та більше. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину, незалежно від її розміру, нараховується розмір завданої шкоди. Наприклад, за одну штуку незаконно пійманого товстолоба необхідно буде відшкодувати 255 гривень, за карася – 17, щуку – 340.


Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства – повідомляйте на спецлінію «102».