Підтримано державне обвинувачення в суді та доведено винуватість мешканця міста

Прокурором Сєвєродонецької місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення в суді та доведено винуватість мешканця міста, який знаходячись поблизу будинку 1а по вул. Танкістів м. Сєвєродонецька Луганської області, який придбав і носив при собі холодну зброю (кастет) без передбаченого законом дозволу.

Так, 22.02.2019 року о 16 години 40 хвилин працівниками Управління патрульної поліції в Луганській області Департаменту патрульної поліції під час патрулювання в районі будинку №1а по вул. Танкістів м. Сєвєродонецька зупинено невстановлену особу з метою перевірки документів підтверджуючих його особистість. Далі, під час поверхневого огляду на підставі ст.34 Закону України «Про національну поліцію» було виявлено металевий предмет схожий на кастет.
Цього ж дня, слідчим СВ Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області проведено огляд місця події під час якого вилучено кастет, який останній зберігав при собі.

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину у скоєнні ним кримінального правопорушення, суду надав пояснення, що кастет знайшов і зберігав його за місцем свого проживання, хоча мав реальну можливість повідомити про знахідку в правоохоронні органи.

Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.263 КК України, а саме: придбання, носіння холодної зброї (кастету) без передбаченого законом дозволу та призначено відповідне покарання.

Прокурор Сєвєродонецької
місцевої прокуратури М. Дадаян
юрист 1 класу