Горе - мати

     Прокурором Сєвєродонецької місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення та доведено винуватість мешканки міста, яка систематично порушувала закон.

     Так, у грудні 2017 року громадянка Х., перебуваючи в магазині ТОВ «Сільпо-фуд», намагалась здійснити крадіжку продуктів харчування на суму понад 600 грн., однак була затримана охороною супермаркету.

     Продовжуючи свою злочинну діяльність, в січні 2018 року вказана громадянка, маючи злочинний умисел, спрямований на незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту, з метою особистого вживання, зберігала у себе наркотичний засіб, обіг якого заборонено – опій ацетильований, який у неї співробітниками поліції було виявлено та вилучено.

     Однак на цьому громадянка Х. не зупинилась і, наприкінці січня 2018 року, знову намагалась здійснити крадіжку продуктів харчування в магазині ТОВ «Сільпо-фуд» на суму понад 300 грн., однак знову була затримана охороною супермаркету.

     Наступним «подвигом» цієї особи стало те, що в березні 2018 року в неї повторно співробітниками поліції виявлено та вилучено наркотичний засіб, який вона зберігала з метою особистого вживання.

     Останній раз вказана мешканка міста «відзначилась» перед законом у травні 2018 року коли, перебуваючи в тому ж магазині ТОВ «Сільпо-фуд», намагалась викрасти з супермаркету парасольку вартістю 203 грн., яку сховала під верхнім одягом. Однак і на цей раз їй не вдалось довести свій злочин до кінця, оскільки була затримана охоронцями магазину.

     Примітно, що у громадянки Х. на утриманні перебуває троє малолітніх дітей 2006, 2015 та 2016 років народження, а також той факт, що раніше її вже було засуджено за вчинення крадіжки та зберігання наркотичних засобів, однак звільнено від відбуття покарання з іспитовим строком.

     Під час судового розгляду обвинувачена повністю визнала свою вину в інкримінованих їй діяннях. Вироком Сєвєродонецького міського суду обвинувачену визнано винною у вчиненні злочинів та призначено покарання у вигляді 2 років 3 місяців позбавлення волі.

     На цей час вирок Сєвєродонецького міського суду вступив в законну силу, засуджена відбуває призначене покарання. Діти перебувають з батьком.

Б. Саклаков, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури