Надання звітності про використання реєстраторів в електронному вигляді до органів державної податкової служби в електронному вигляді стає обов’язковим

Шановні платники податків!

З 01 січня 2013 року вводиться новий сервіс для суб’єктів господарювання, які працюють з використанням реєстраторів розрахункових операцій (далі РРО), а саме це надання звітності в електронному вигляді.

Надання звітності про використання реєстраторів в електронному вигляді до органів державної податкової служби в електронному вигляді стає обов’язковим.

Необхідно зазначити, що зазначені норми не вводять додаткових обов’язків для суб’єктів господарювання, а лише змінюють старий порядок подання звітності. Так, замість подання звітності на паперових носіях 1 раз на місяць, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця, передбачено подання в електронному вигляді по дротовим або бездротовим каналам зв’язку.

Основною метою прийняття зазначених норм є створення більш комфортних умов для суб’єктів господарювання.

По-перше, застосування передачі інформації у електронному вигляді до органів ДПС надасть можливість платникам податків з економити час.

По-друге, це надасть можливість суб’єктам господарювання зменшити витрати на утримання касової техніки за рахунок відсутності необхідності друкування паперової контрольної стрічки та її зберігання протягом 3-х років, у чому більше не буде потреби.

По-третє, використання електронної контрольної стрічки призведе до значного скорочення перевірок платників податків. Ми вважаємо, що більшість наших клієнтів працює чесно і довіряємо їм.

Також, ДПС повідомляє, що основні зусилля органів ДПС у першому півріччі 2013 року будуть направлені на проведення масово-розяснювальної роботи та створення необхідних умов для надання можливості суб’єктам господарювання користуватися новим сервісом – поданням звітності про використання РРО до органів ДПС в електронному вигляді, відповідно до вимог закону №265.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина