Про надання звітності по РРО

Вже з 01.01.2013р. підприємці, які працюють з касовими апаратами, зобов’язані надавати в органи ДПС електронну звітність по РРО. А з 01.01.2014р. первинна реєстрація РРО буде здійснюватися тільки тих РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі.

З 01.07.2013р. всі суб’єкти які використовують в своєї діяльності РРО повинні надавати до податкових органів по дротовим та бездротовим каналам зв’язку електронні копії розрахункових документів та фіскальних звітних чеків, які є на контрольній стрічки в пам’яті РРО або модемів, які до них приєднані.

Суб’єкти господарювання, які в своєї діяльності використовують таксометри, автомати з продажу товарів, послуг та РРО з купівлі-продажу інвалюти з 01 липня 2013р. повинні надавати інформацію по дротовим та бездротовим каналам зв’язку про обсяги розрахункових операцій , проведених в готівкової та без готівкової формі, яка знаходиться в фіскальній пам’яті РРО.

З метою подолання проявів корупції в органах державної податкової служби та ліквідації перешкод, що заважають проводити підприємницьку діяльність, усунення труднощів у спілкуванні із посадовими особами податкової служби, формування у громадян об’єктивної оцінки діяльності органів ДПС запроваджується новий сервіс для платників податків під егідою Голови ДПС України „Пульс податкової”.

Лінія працює цілодобово: у робочий час інформацію про корупційні та інші неправомірні дії приймають працівники ДПС, у неробочий час – інтерактивний автовідповідач. Номер „Пульсу податкової”: (044) 284-00-07.

Заступник начальника ДПІ в м.Сєвєродонецку Височина О.А.