Пенсионные новости

З електронним ключем від Міндоходів тепер можна звітувати до Пенсійного фонду та статистики

Ключі електронного цифрового підпису, видані регіональними представництвами Центрів сертифікації ключів області, тепер надають змогу звітувати в режимі он-лайн до Пенсійного фонду та статистики. До кінця квітня платники безкоштовно отримають відповідне програмне забезпечення.

З початку року жителі області вже отримали понад 12 тисяч ключів електронного цифрового підпису.

Нагадаємо, їх можна швидко та безкоштовно отримати в шести регіональних представництвах Центрів сертифікації ключів, створених на базі податкових інспекцій, – в Луганську, Сєвєродонецьку, Свердловську, Красному Лучі, Алчевську та Старобільську.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Луганській області

Для призначення чи перерахування пенсії довідка з Міндоходів не потрібна

Як повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області, відтепер для призначення чи перерахування пенсій та отримання соціальних виплат громадянам більше не потрібно отримувати довідку в органі Міндоходів про те, що вони не перебувають на обліку як фізична особа - підприємець або про відсутність даних про доходи.

Ця норма закріплена постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань соціального захисту населення» №169 від 20.03.2013 року та вступила в дію з березня поточного року.

За словами фахівців, це дозволить зменшити кількість звернень громадян до податкових органів, а також обсяг документообігу для оформлення пенсій чи соціальних виплат.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Луганській області

Заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке О.А.Височина