Подання заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування

Платники єдиного податку, за умови дотримання вимог, встановлених Податковим кодексом України для обраної ними групи, можуть самостійно перейти на сплату єдиного  податку, встановленого для  інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви не пізніше ніж за 15 календарних днів до  початку наступного кварталу.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єктам  господарювання - фізичним особам необхідно подати заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу.  

Відповідна норма визначена ст.298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

 

Переукладання договору про подання звітності в електронному вигляді

у разі реорганізації підприємства

У разі реорганізації підприємства посадові особи юридичної особи – правонаступника повинні отримати нові сертифікати відкритих ключів та укласти договір про подання звітності в електронному вигляді.

Так, сертифікат відкритого ключа – це документ, виданий центром сертифікації ключів, який засвідчує чинність і належність відкритого ключа підписувачу.

Серитифікат ключа містить унікальний реєстраційний номер сертифіката, основні дані (реквізити) підписувача – власника особистого ключа.

Текст примірного договору про визнання електронних документів визначено у додатку 1 до Інструкції з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного звязку (затверджена наказом ДПА України від 10.04.2008 р. №233 «Про подання електронної податкової звітності»).

Зокрема, платник заповнює необхідні реквізити, передбачені примірним договором (назва підприємства, код за ЄДРПОУ), та надає до органу доходів і зборів за місцем реєстрації підписані, скріплені печаткою два примірники договору та посилені сертифікати відкритих ключів на електронному носії.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина