Обзор новостей налоговой инспекции

 Переплати з єдиного соціального внеску «автоматом» перейдуть на рахунки Міндоходів

Як розповіли в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області, переплати з єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що обліковуються на рахунках Пенсійного фонду України, автоматично перейдуть на рахунки Міндоходів згідно з актами прийому-передачі даних. При цьому платникам не потрібно подавати заяву для зарахування зазначених переплат. Всі платники єдиного внеску, які перебували на обліку в органах Пенсійного фонду, «автоматично» перейшли як платники внеску до органів Міндоходів. Підприємства, установи, організації, які реєструватимуться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців після 1 жовтня 2013 року, ставатимуть на облік як платники ЄСВ в органах Міндоходів. Також у відомстві зазначили, що юридичні особи, які не використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт з єдиного внеску до органів Міндоходів не подають.

 

На Луганщині виявлено 515 порушень митних правил

За словами співробітників Луганської митниці Міндоходів, найбільше порушень зафіксовано при переміщенні підакцизних товарів - 140 фактів більше, ніж на 1 млн. грн. Зокрема, громадяни більше 50 разів намагалися незаконно провезти тютюнові вироби та 33 рази - алкогольні напої. Всього  з початку року в порушників вилучено контрабандних сигарет на 430 тис. грн. та алкоголю (вино, горілка, коньяк, спирт) на 52 тис. грн. Крім того, виявлено 34 факти нелегального переміщення бензину і дизельного палива. Вилучено більше 5 тис. л палива на 55 тис. грн. Також громадяни 19 разів порушили чинне законодавство при переміщенні транспорту на 720 тис. грн. За всіма фактами складено протоколи про порушення митних правил за статтями 471, 472, 482, 483, 484 Митного кодексу України. Предмети правопорушень вилучено.

 

З зарплати стажиста нараховується ЄСВ

Як розповіли в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області, студенти вишів та учні професійно-технічних навчальних закладів, які отримали професію за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» і продовжують навчитися, мають право у вільний від навчання час проходити стажування за своєю майбутньою спеціальністю на умовах, визначених договором про стажування . Порядок укладення договору про стажування на підприємствах, в установах і організаціях та типова форма договору затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2013 р. №20. Запис про проходження стажування роботодавець вносить до трудової книжки стажиста. При цьому суми зарплати, яку виплачує підприємство стажисту за виконання ним в період стажування професійних робіт у відповідності з наданими завданнями, є базою для нарахування єдиного внеску.

 

Термін звіту по ЄСВ за вересень 21 жовтня

ДПІ у м.Сєвєродонецьку нагадує, що звіт за вересень про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування потрібно подати до 21 жовтня 2013 року включно (оскільки у цьому місяці 20 число припадає на вихідний, то останнім звітним днем є понеділок, 21 жовтня).

 

Звіти по ЄСВ можна надсилати в електронному вигляді.

ДПі у м.Сєвєродонецьку повідомляє, що звіти про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування до органів Міндоходів можна надсилати в електронному вигляді. Для електронного звітування платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати цифровий підпис, який Міндоходів надає безкоштовно. Електронні формати (архів форматів) документів звітності з єдиного внеску та довідник відповідності кодів органів Міндоходів та кодів органів Пенсійного фонду розміщено на веб-порталі Міністерства, а отримати ключі електронного цифрового підпису можна в ДПІ у м.Сєвєродонецьку за адресою: вул..Енергетиків,72 каб.101-102.

 

З Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій виключено старі моделі

Затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. До переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів. Це апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі. З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html). Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13 №522.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина