Обзор новостей налоговой инспекции

Проходження митного контролю по «червоному коридору» передбачає заповнення декларації

Проходження митного контролю по  «червоному коридору» передбачає заповнення громадянами митної декларації, а у разі наявності товарів, які перевищують встановлені норми – і сплату податків.

Пасажир обирає червоний коридор у випадку, якщо він переміщує:

Товари,

  • загальна вартість яких перевищує 1 000 євро;
  • загальна вартість яких не перевищує 1 000 євро та ввозяться частіше одного разу протягом однієї доби.

Готівкову валютуУкраїни або іноземну валюту в сумі, яка перевищує 10 000 євро (в еквіваленті) на одну особу;

Домашніх тварин за наявності оригіналів міжнародних ветеринарних сертифікатів країн, з яких походять ці тварини.

Якщо пасажир переміщуєте товари:

  • загальна митна вартість яких не перевищує 1 000 євро та ввозяться особою, яка в’їжджає в Україну  частіше одного разу протягом однієї доби, або товари, загальна митна вартість яких від 1 000 до 10 000 євро, такі товари оподатковуються ввізним митом у розмірі 10 % митної вартості, податком на додану вартість;
  • загальна митна вартість яких перевищує 10 000 євро, такі товари оподатковуються ввізним митом за повними ставками згідно з Митним тарифом України, податком на додану вартість.

Податки нараховуються із розрахунку вартості товарів, для чого пасажирам слід пред’явити посадовій особі митниці товарні чеки, ярлики та інші наявні цінові документи. Якщо такі документи відсутні, посадові особи митниці визначають митну вартість товарів на підставі цін на ідентичні або подібні товари.

 

 

576 жителів Сєвєродонецька скористалися податковим кредитом

Про це розповіла заступник начальника державної податкової інспекції  у м. Сєвєродонецьку Ольга Височина. Вона відзначила, що  з початку року громадяни  подали 1341 декларацію  про отримані доходи в 2012 році. З них 287 – від громадян, які отримали спадок, 41 – від продажу нерухомого майна, 17 – від  громадян, що отримали доходи за кордоном. Всього громадяни задекларували доходи на суму 93,5 млн. грн. За результатами перерахунків їм донараховано 1,4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, повернено – 436 тис. грн. Ольга Височина підкреслила, що скористатися своїм правом на податковий кредит, тобто на повернення частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб (оплата навчання,   відсотки за іпотечний кредит тощо) громадяни можуть  до 31 грудня 2013 року.

 

 

На Луганщині час оформлення імпортних митних декларацій скоротивсямайже вдвічі

Зі слів начальника Луганської митниці Міндоходів Юрія Ареф’єва у січні-вересні 2013 року фахівці Луганської митниці Міндоходів здійснювали оформлення імпортних митних декларацій в середньому за 59 хвилин. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року  час виконання митних формальностей зменшився на 1 годину 18 хвилин.

Він нагадав, що митному контролю підлягають усі товари та транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через кордон України.

Крім  митного контролю товари, що переміщуються через митний кордон України, можуть підлягати іншим видам державного контролю. До них відносяться санітарно-епідеміологічний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний контролі. У пунктах пропуску через державний кордон України такі види державного контролю (крім радiологiчного) здійснюються митницями Міндоходів у формі попереднього документального контролю на підставі інформації, отриманої вiд уповноважених державних органів.Митний контроль та митне оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, завершуються тiльки пiсля проведення всіх необхідних видiв контролю.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина