Главное управление Миндоходов в Луганской области информирует

Луганська митниця Міндоходів оформила понад 6 млн. тонн вантажів

З початку року експортно-імпортні операції в області здійснювали більше 880 суб'єктів господарювання, розповів начальник Луганської митниці Міндоходів Юрій Ареф'єв. «Луганщина активно співпрацює з іноземними торговими партнерами. В основному це країни - сусіди, - зазначив він. - Лідером серед них є Росія. Вартість товарів у режимі імпортно-експортного обігу з цією країною становить близько 1,7 млрд. доларів США». За словами Юрія Ареф’єва, питома вага зовнішньоекономічних операцій з Росією складає 39 відс. при експорті та 49 відс. при імпорті від загальної кількості експортованих і імпортованих товарів. Всього в січні-вересні 2013 року через пункти пропуску Луганської митниці Міндоходів було пропущено майже 3,5 млн. громадян і 1,5 млн. транспортних засобів.

 

Фізособи зможуть користуватися цифровим підписом від Міндоходів до 3 років

За ініціативою Міністерства доходів і зборів України термін дії електронного ключа для фізичних осіб збільшиться від 1 до 3 років. Такі зміни запропоновані фахівцями відомства в проекті постанови Кабінету Міністрів України щодо Порядку акредитації центру сертифікації ключів. Крім того, до 6 років може подовжитися і термін дії сертифікату акредитованого центру. За словами експертів Міндоходів, такі новації сприятимуть залученню громадян до активного застосування інформаційно-комунікаційних технологій. Адже наявність цифрового підпису дає можливість фізичним особам скористатися он-лайновими сервісами Міндоходів, зокрема, можливістю подавати річну декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді. Крім того, „електронкою” також можна надсилати і звітність з єдиного соціального внеску. Ознайомитися з проектом постанови „Про внесення змін до Порядку акредитації центру сертифікації ключів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2004 року №903” можна на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/116028.html.

 

Іноземні інвестори при імпорті товарів звільняється від сплати ввізного мита

За інформацією Луганської митниці Міндоходів, від сплати ввізного мита звільняються товари, які ввозяться іноземними інвесторами на строк не менше трьох років з метою інвестування на підставі зареєстрованих договорів (контрактів) або як внесок до статутного капіталу підприємства з іноземними інвестиціями. Проте це не стосується товарів, які ввозяться для реалізації або використання з метою, не пов‘язаною з провадженням підприємницької діяльності. При митному оформленні майна, що ввозиться в Україну в якості внеску іноземного інвестора до статутного капіталу підприємств з іноземними інвестиціями зі звільненням від сплати ввізного мита, органу Міндоходів необхідно надати спеціальні документи. Зокрема, це інформаційне повідомлення, документи, що підтверджують вартість іноземних інвестицій, статут підприємства з іноземними інвестиціями.

Заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке О.А.Высочина