Новости налоговой

Порядок ввезення в Україну алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Громадяни можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручні поклажі або супроводжувальному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу:

- 200 сигарет або 50 сигар чи 250 г тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 г.;

- 5л. пива, 2 л. вина, 1 л. міцних (із вмістом спирту більш як  22%) алкогольних напоїв.

При цьому, ввезення на територію України зазначених виробів громадянами, які не досягли 18-річного віку, не допускається.

Порядок ввезення на митну територію України громадянами алкогольних напоїв та тютюнових виробів регулюється ст. 376 Митного кодексу України.

 

На Луганщині фахівці Міндоходів зменшили кількість перевірок підприємств
сфери готівкової торгівлі на 80 відс.

У січні-жовтні 2013 року спеціалісти Головного управління Міндоходів у Луганській області провели 54 перевірки підприємців, які здійснюють розрахунки у готівковій формі. Це на 186 перевірок  менше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

За їх результатами порушники сплатили до бюджету понад півмільйона гривень штрафних санкцій.

Крім того, за словами фахівців, перевірено лише 15 представників бізнесу, які застосовують реєстратори розрахункових операцій.

Всього ж в регіоні зареєстровано майже  6,4 тис. касових апаратів. 

Нагадаємо, перейти на нові правила роботи власники РРО повинні до 1 січня 2014 року.

 

Набули чинності нові правила оцінки нерухомого та рухомого майна

Як повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області, з 1 листопада  поточного року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2013 р. № 231, згідно якої оцінку нерухомого та рухомого майна можуть здійснювати лише спеціалізовані суб’єкти оціночної діяльності, що мають відповідний сертифікат на здійснення такої діяльності.

Тепер громадяни повинні укладати будь-які угоди з нерухомістю, у тому числі з землею та рухомим майном (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) виключно за наявності спеціальної оцінки для оподаткування. Без такої оцінки нотаріуси повинні відмовляти громадянам у посвідченні правочинів купівлі-продажу, міни, дарування, видачі свідоцтва про право на спадщину тощо.

Фахівці Міндоходів області нагадують, що відповідно до Податкового кодексу України дохід від продажу об’єкта нерухомого та рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) визначається, виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.

Під час проведення операцій з відчуження об’єктів нерухомого та рухомого майна нотаріус посвідчує відповідний договір купівлі-продажу (міни), спадщини об’єктів такого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) за наявності документа про оцінку майна та документа про сплату до бюджету податку.

 

На Луганщині порушники митного законодавства оштрафовані на 7 млн. грн.

Як розповів начальник  Луганської митниці Міндоходів Юрій Ареф’єв, у жовтні цього року відкрито 38 справ про порушення митних правил на загальну суму майже 1,3 млн. грн.

«Більшість порушень, – зазначив Юрій Ареф’єв, –  зафіксовано при переміщенні через митний кордон України товарів, транспортних засобів комерційного призначення поза або з приховуванням від митного контролю».

За результатами розгляду  всіх справ про порушення митних правил у жовтні 2013 року до суб’єктів  господарювання застосовано штрафних санкцій на 7 млн. грн.

 

Свыше 7,2 тыс. цифровых электронных подписей выдал  Северодонецкий аккредитованный 
центр  сертификации ключей 

Центр обслуживает не только  пользователей Северодонецка, но близ лежащих городов и поселков. Основная часть пользователей этого сервиса - граждане и физические лица-предприниматели. Более 5,5 тыс. таких абонентов бесплатно получили   усиленные сертификаты электронных ключей. Юридическим лицам за этот период выдано  1,7 тыс. ключей цифровых подписей. Об этом сообщила заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке  Главного управления Миндоходов  в Луганской области Ольга Высочина.

 Она отметила, что ключи электронной цифровой подписи позволяют отчитываться в режиме онлайн не только в органы Миндоходов, но и в органы государственной статистики Украины.      При этом с 1 ноября 2013г. для клиентов аккредитованного центра сертификации ключей  усиленные сертификаты открытых ключей от Миндоходов формируются сроком на 2 года.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина