Новости налоговой милиции

Протягом 10 місяців 2013р. розпочато 79 кримінальних проваджень

За підсумками роботи слідчого відділу ДПІ у м.Сєвєродонецьку Головного управління Мін доходів в Луганській області протягом   10 місяців 2013 року розпочато 79 кримінальних проваджень. Питому вагу складають правопорушення за ст.212  КК України «Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів» - 44 та ст.204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» - 21. Закінчено розслідування та прийнято рішення за 52 кримінальними провадженнями.

Сума встановлених збитків по кримінальним провадженням у поточному році склала 10,7 млн. грн., з них відшкодовано – 6,6 млн. грн.

Стосовно 2 осіб обрано запобіжний захід заставу та внесено 30 тис. грн.

Начальник СВ ФР ДПІ у м. Сєвєродонецьку Дмитро Кучеров.

 

Вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 8 млн. гривень

За 10 місяців роботи оперативного відділу ДПІ у м.Сєвєродонецьку Головного управління Мін доходів в Луганській області забезпечено надходження грошових коштів до Державного бюджету в сумі 18 млн. 105,2 тис. грн., в тому числі за результатами контрольно-перевірочної роботи – 2425,7 тис. грн., погашено податкового боргу в сумі 4077,6 тис. грн.

Протягом поточного року, при реалізації заходів, виявлено 2 фіктивні фірми, також здійснено комплекс заходів щодо документування незаконних дій з конвертації грошових коштів, в результаті чого виявлено 1 «конвертаційний» центр. За 10 місяців 2013 попереджено 1 факт незаконної заявки з відшкодування ПДВ з бюджету на суму 1млн. 174 тис. грн.

В ході проведення заходів по відпрацюванню підприємств у сфері державних закупівель в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості по 3 кримінальним правопорушенням відносно посадових осіб СГД за ст.191 КК України.

Протягом 10 місяців 2013 співробітниками відділу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 8 млн. гривень, у тому числі лікеро-горілчаних виробів на суму 165,1 тис. грн., тютюнових виробів – 2161 тис. грн.

Припинено діяльність 9 підпільних цехів, у тому числі 7 підпільних цеха по виробництву алкогольних напоїв.

Т.в.о. заступника начальника ОВ ДПІ у м. Сєвєродонецьку В’ячеслав Бобришев.