З початку року податковий борг скорочено на 1 млн.грн.

Повідомила в.о. начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Марина Багрінцева  і станом на 1 липня 2012р. він склав 54,7 млн.грн.  Актуальність даної теми пояснюється тим, що з кожним роком кількість платників податків зростає, також зростає і значення ролі надходжень до бюджетів для соціально-економічного стану суспільства.

Тому,  скорочення податкового боргу залишається одним із важливих напрямків роботи податківців.

На виконання норм податкового Кодексу України працівники ДПІ у м.Сєвєродонецьку проводять різноманітні заходи по забезпеченню   виконання платниками податків своїх обов’язків, у тому числі  погашення податкового боргу. Так, у 1 півріччя 2012р. було підготовлено та направлені до адміністративного суду матеріали по 65 боржникам на суму податкового боргу – 23,9 млн.грн., з яких було  задоволено 58 позовів на суму  23,3 млн.грн.  
Крім того, за рішенням  суду, щодо стягнення податкового боргу, направлено до установ банків 1278 платіжних документів, по яким надійшло коштів з рахунків боржників – 1,7 млн.грн.
У результаті проведеної роботи за рахунок стягнення податкового боргу до Зведеного бюджету за 1 півріччя надійшло 5,8 млн.грн., до Державного – 5,5 млн.грн.

«На сьогодні в країні  діє правило добровільної сплати податків та зборів. По місту Сєвєродонецьку майже 98% надходжень до бюджетів сплачується добровільно. Наша мета щоб цей показник склав 100% . Для цього, з боку податкової служби створюються сприятливіші умови для ведення бізнесу, надаються кваліфіковані  високоякісні послуги. Ми прагнемо допомагати тим платникам податків, які ведуть свій бізнес чесно та відкрито.»,- зазначила Марина Багрінцева.

В.О. начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Багрінцева М.І.