Новорічні свята посприяли підвищенню імпорту цитрусових та червоної ікри

Серед найпопулярніших продуктів, що були імпортовані до України напередодні новорічних свят, зазначають спеціалісти Міндоходів, стали цитрусові та червона ікра. Їх було ввезено до України на загальну суму понад 110 млн. дол. США.

Одними з популярних продуктів на свято Нового року залишились цитрусові, яких  у грудні 2013 року було імпортовано 110,5 тис. тонн на суму майже 106 млн. дол. США. Найбільша кількість імпортованого припала саме на останні два тижні місяця. Найбільшими країнами-імпортерами цитрусових стали: Туреччина, Іспанія та Грузія.

Також одним з найпопулярніших продуктів є червона ікра, 630 тонн якої було ввезено до України протягом грудня 2013 року. Загальна сума ввезеного товару становить 4,3 млн. дол. США. На новорічні столи українців потрапила червона ікра, імпортована з США, Білорусі та Росії.

Спеціалісти Міндоходів відзначають зростання імпорту цих товарів саме у грудні минулого року. По відношенню до середньомісячного імпорту цитрусові зросли в 3,5 раза. А от імпорт червоної ікри в грудні зріс майже в два рази порівняно з іншими місяцями 2013 року. Такий „сплеск” імпорту фахівці Міндоходів пов’язують зі зростанням попиту серед громадян перед новорічними святами.

Загалом, протягом 2013 року імпорт цитрусових склав 443 тис. тонн на суму понад 464 млн. дол. США. Найбільшими країнами-імпортерами у 2013 році стали Туреччина, Єгипет та Іспанія.

Загальна кількість ввезеної до України червоної ікри протягом 2013 року склала 4,5 тис. тонн на суму 30,7 млн. дол. США. Лідерами імпорту червоної ікри стали США та Білорусь.

Заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке О.А.Височина