Обзор новостей налоговой инспекции

Обзор новостей налоговой инспекции

Майже 94 тис. транспортних засобів перетнули митні пункти пропуску Луганщини в січні

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість транспортних засобів, які пройшли пункти пропуску для автомобільного сполучення області, зросла на 7 відс., розповів начальник Луганської митниці Міндоходів Юрій Ареф’єв.

Зокрема, він зазначив, що з початку року кордон перетнули близько 87 тис. легкових авто та  7,5 тис. вантажівок і автобусів.

«Щоб забезпечити комфортний та швидкий перетин кордону, – підкреслив Юрій Ареф’єв, – наші фахівці дотримуються всіх часових нормативів, які встановлені законодавством, що забезпечує вільний пасажиропотік.  Так, митний контроль легкового автомобіля при перетині кордону «зеленим коридором» триває в середньому 3 хв., екологічний контроль для транспорту – 2 хв., а фітосанітарний та ветеринарний контролі (при залученні фахівця) можуть тривати до півгодини».

 

На Луганщині взялися за порушників правил ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією

Як розповів начальник Луганської митниці Міндоходів Юрій Ареф’єв, незаконне користування та ввезення автотранспорту з іноземною реєстрацією  є досить розповсюдженим порушенням митного законодавства в регіоні.

Він зазначив, що лише з початку року фахівці Луганської митниці Міндоходів спільно зі співробітниками Державтоінспекції зупинили 3 водіїв-порушників правил ввезення автівок з іноземною реєстрацією.

«На даний час, – розповів Юрій Ареф’єв, – як по відношенню до водіїв, які незаконно користувалися транспортними засобами, так і по відношенню до осіб, які передали їх у користування громадянам України, складено протоколи про порушення митних правил».

Також він поінформував, що у січні поточного року співробітники Луганської митниці Міндоходів спільно із прикордонниками затримали 2 громадян України, які намагалися перемістити поза пунктами пропуску з України до Росії 2 автобуси з іноземною реєстрацією загальною вартістю близько 700 тис. грн. За даними фактами заведено справи про порушення митних правил.

Всього, за словами Юрія Ареф’єва, протягом 2013 року виявлено 55 фактів незаконного користування та розпорядження автотранспортними засобами та 55 випадків перевищення строків перебування транспортних засобів на митній території України.

 

Отриману благодійну допомогу необхідно задекларувати

За словами фахівців Головного управління Міндоходів у Луганській області, у разі отримання в 2013 році платником податку на доходи фізичних осіб нецільової благодійної допомоги від благодійника-фізичної особи в сумі, що перевищувала 1610 грн., він зобов’язаний подати до 1 травня 2014 року річну податкову декларацію.

Порядок оподаткування благодійної допомоги викладено в п. 170.7 ст. 170 Податкового кодексу України.

У відомстві нагадали, що з метою оподаткування благодійна допомога поділяється на цільову та нецільову. Цільова – це благодійна допомога, що надається під визначені умови та напрями її витрачання, а нецільова – та, яка надається без встановлення таких умов або напрямів.

 

Мінімальна заробітна плата у 2014р.

ДПІ у м.Сєвєродонецьку повідомляє, що статтею 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 16.01.2014 №719-VII  встановлено наступні розміри мінімальної заробітної плати в 2014 році:

  • з 1 січня 2014 року – 1218 грн.;
  • з 1 липня 2014 року – 1250 грн.;
  • з 1 жовтня 2014 року – 1301 грн.
Начальник ДПІ у м.Сєвєродонецьку С.С.Погорєлий