Обзор новостей налоговой инспекции

Обзор новостей налоговой инспекции

Звернення громадян знаходяться під контролем.

З початку року до ДПІ у м. Сєвєродонецьку надійшло 50 письмових звернень громадян, що на 3 звернення менше ніж у 2012 року, з них: 50 у вигляді заяви (100%), скарг – 0, пропозицій - 0.За соціальним станом звернення діляться на :

  • 21 звернення -  від підприємців міста;
  • 2 звернення – від депутатів міської ради;
  • 16 звернень -  соціальний стан не визначено, але вказано, що 2 звернення від інвалідів I та ІІІ групи.

З звернень, які надійшли до ДПІ у м.Сєвєродонецьку -4 звернення відносяться до колективних, - 5 визнано анонімними. Усі звернення розглянуті у встановлений законодавством термін.

В 2013 році, згідно запису на  особистийприйом, керівництвом  ДПІ було проведено 3 зустрічі з громадянами міста, з них 2 начальником ДПІ у м.Сєвєродонецьку,1 – заступником начальника ДПІ.

Звернення до керівництва ДПІ стосувались  ліквідації підприємницької діяльності, про громадську позицію щодо забезпечення дотримання законності  та реалізації прав громадян; питання щодо діяльності  органів самоврядування,  правових підстав  реорганізації ДПІ у м. Сєвєродонецьку, функцій контролю за розподілом  місцевого та державного бюджетів.

Усі звернення розглянути та надані відповіді   у відповідності із діючим законодавством.

 

13 запитів  з правом на отримання публічної інформації

На адресу ДПІ у м.Сєвєродонецьку надійшло у 2013р. 13 запитів на публічну інформацію, які були розглянуті в  рамках закону України від 13.01.2011 №2939-VI"Про доступ до публічної інформації". Найчастіше  у 2013 році запитували інформацію щодо надання копій документів таких як:

  • Угоди про інформаційне співробітництво між Державною податковою адміністрацією України та Пенсійним фондом України від 23.11.2010 року;
  • Угоди про міжвідомче  інформаційне співробітництво між Державною податковою адміністрацією України та Пенсійним фондом України   від 21.02.2012 року.
  • Положення про ДПІ у м. Сєвєродонецьку Луганської області ДПС та наказу ДПС України від 30.12.11. №313 "Про затвердження положень про територіальні органи ДПС у Луганській області";
  • Положення про ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ Міндоходів у Луганській області  та наказу наказу Міндоходів України від 17.04.13. №54 "Про затвердження положень про територіальні органи Міндоходів у Луганській області".

Усі запити розглянути та надані відповіді у відповідності з діючим законодавством.

 

Гаряча лінія «Пульс»

Станом на 01 січня 2014 року  на сервіс "ПУЛЬС"  у відношенні дій ДПІ у м. Сєвєродонецьку надійшло 2 звернення (усі протягом грудня 2013 року). Всі звернення надійшли від керівника Сєвєродонецького підприємства і  стосуються правомірності дій працівників ДПІ пов’язаної з перевірками даного підприємства. Проведена перевірка фактів, викладених у зверненні керівника ТОВ за результатами якої складено акт, яким не встановлено фактів порушення працівниками ДПІ функціональних обов’язків та  фактів здійснення корупційних діянь. За другим зверненням проводиться перевірка.