Звернення Міністерства доходів і зборів з приводу використання доменного ім’я відомства для розсилки спамів з вірусами

Звернення Міністерства доходів і зборів з приводу використання доменного ім’я відомства для розсилки спамів з вірусами

Шановні платники податків!

Протягом останніх днів зафіксовано випадки розсилки листів з використанням доменного ім’я Міністерства доходів і зборів – minrd.gov.ua. Файли-спами надсилаються на електронні адреси підприємств та містять шкідливе програмне забезпечення.  Листи надходять з підробленої адреси у вигляді рахунків до сплати або скарги на неможливість отримання листів та містять додаток у вигляді файлу з розширенням .doc (насправді формат .rtf), при відкритті якого, з точки зору користувача, начебто нічого не відбувається. Насправді цей документ містить експлойти для програмного забезпечення MS Office Word, після спрацювання яких автоматизоване робоче місце  уражається шкідливим програмним забезпеченням та починає належати до бот-мережі. Також можливі й інші наслідки такої вірусної атаки, які наразі з’ясовуються. Вважаємо, що масова розсилка вірусних спамів є спланованої атакою для дискредитації роботи відомства. За даним фактом за зверненням Міністерства вже розпочато кримінальне провадження. Міністерство доходів і  зборів закликає всіх платників податків бути уважними та не відкривати подібні листи. Одними з адрес, з яких здійснюється розсилка шкідливих спамів, є pjil@minrd.gov.ua та jngr@minrd.gov.ua.  У разі отримання подібних листів необхідно повідомити про це  Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України за адресою cert@cert.gov.ua. А також за можливості надіслати зразки шкідливого ПЗ і вихідних кодів електронних листів, попередньо заархівувавши їх з паролем «infected». Якщо вже відбулося ураження вірусом рекомендується здійснити перевірку АРМ антивірусним програмним забезпеченням: Kaspersky Virus Removal Tool, CureIT та ін.

 

Как в налоговом учете отражается ремонт (улучшение ) малоценных необоротных материальных активов?

Согласно пп.14.1.138 п.14.1 ст.14 Налогового кодекса Украины от 2 декабря 2010 года № 2755- VI с изменениями и дополнениями ( далее - НКУ ) основные средства - материальные активы, в том числе запасы полезных ископаемых предоставленных в пользование участков недр (кроме стоимости земли, незавершенных капитальных инвестиций, автомобильных дорог общего пользования, библиотечных и архивных фондов, материальных активов, стоимость которых не превышает 2500 гривен, непроизводственных основных средств и нематериальных активов), которые предназначаются налогоплательщиком для использования в хозяйственной деятельности налогоплательщика, стоимость которых превышает 2500 гривен и постепенно уменьшается в связи с физическим или моральным износом и ожидаемый срок полезного использования (эксплуатации) которых с даты ввода в эксплуатацию составляет более одного года (или операционного цикла, если он больше года).

Таким образом, к малоценным необоротным материальным активам относятся необоротные материальные активы, стоимость которых меньше 2500 гривен.

Исходя из выше изложенного, поскольку малоценные необоротные материальные активы не являются основными средствами, то расходы на их ремонт (улучшение) относятся в состав расходов.

Кроме этого, следует отметить, что согласно п. 14 подраздела 4 раздела ХХ «Переходные положения» НКУ в 2011 году норматив для основных средств, определенный в подпункте 14.1.138 пункта 14.1 статьи 14 настоящего Кодекса, установлен в размере 1000 гривен.

Первый заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке М.И.Багринцева