Новости Луганщины

У січні Луганська митниця Міндоходів передала органам державної виконавчої служби майна на 230 тис. грн.

З початку року на склади Луганської митниці Міндоходів направлено майна, вилученого за справами про порушення митних правил, на 935 тис. грн. Про це повідомив начальник Луганської митниці Міндоходів Юрій Ареф’єв.

«Здебільшого, – зазначив він, – це товари широкого вжитку – різноманітні прилади та одяг. Частину вилученого майна майже  на 230 тис. грн. сьогодні вже передано органам державної виконавчої служби».

Нагадаємо, відповідно до ст. 461 Митного кодексу України одним із видів адміністративних стягнень за порушення митних правил є конфіскація товарів, транспортних засобів комерційного призначення – безпосередніх предметів порушення митних правил, товарів тощо.

Конфіскація як адміністративне стягнення за порушення митних правил полягає у примусовому вилученні товарів, транспортних засобів і безоплатній передачі їх у власність держави.

 

На Луганщині за право торгувати алкоголем та тютюном власники ліцензій сплатили 3 млн. грн.

За інформацією ГУ Міндоходів у Луганській області, в січні поточного року підприємці області заплатили 2,2 млн. грн. за ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами і 800 тис. грн. - за ліцензії на виробництво і оптову торгівлю алкогольними напоями.

Всього з початку року суб’єктам господарювання регіону видано 254 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 238 - тютюновими виробами.

Нагадаємо, відтепер отримати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами можна в Центрах обслуговування платників регіону.

Вказані зміни передбачено наказом Міндоходів України від 21.10.2013 № 603.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина