Про подання податкової звітності з податку на прибуток за 2013 рік

ДПІ у м.Сєвєродонецьку звертає увагу платників податку на прибуток підприємств, що згідно з п. 49.18 ст. 49 та п. 57.1 ст. 57 Кодексу податкові декларації подаються платниками податку на прибуток, базовим звітним (податковим) періодом для яких є:

  • календарний квартал - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя)тобто не пізніше 10 лютого 2014 р.;
  • календарний рік - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, тобто не пізніше 3 березня 2014 р.

Виходячи з положень п. 46.2 ст. 46 Кодексу платник податку на прибуток разом з річною податковою декларацією має подавати річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

Відповідно до п. 49.4 ст. 49 Кодексу платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до контролюючого органу в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

ДПІ у м.Сєвєродонецьку переконливо рекомендує платникам податку подавати податкову звітність за звітний (податковий) 2013 р. за новими формами, оскільки це дасть можливість правильно визначити податкові зобов’язання з податку на прибуток, що, відповідно, запобігатиме виникненню непорозумінь між контролюючими органами та платниками податків.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.В.Височина