Триває кампанія декларування доходів отриманих у 2013 році

За три місяці цьогорічної деклараційної кампанії, декларації про майновий стан та доходи вже подали 374 громадяна. Вони задекларували майже 26,5 млн. грн. отриманого у минулому році доходу. З цих коштів до бюджету надійде 690,5 тис. грн. податку на доходи фізосіб, що на 27% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Найбільша сума задекларованого доходу – 9,8 млн. грн. – припадає на доходи, отримані у вигляді успадкованого або отриманого у подарунок майна. Доходи у вигляді заробітної плати склали 9,6 млн. грн., від здавання у найм нерухомості – 3,2 млн. грн. На продажі нерухомого або рухомого майна Сєвєродончани заробили 0,5 млн. грн., на операціях з інвестиційними активами – 0,1 млн. грн.
Деклараційна кампанія триває до 1 травня.

 

Розрахунок № 1 ДФ – звітуємо за новою формою

Наказом Міндоходів  від 21 січня 2014 року №49затверджено форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум  доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого   з них податку.

З введенням в дію Наказу №49, з 01.04.2014 року,  втратив  чинність наказ ДПА України від  24 грудня 2010 року №1020. 

Форма Податкового розрахунку ф.1ДФ, затверджена наказом №49, відрізняється від попередньої відсутністю реквізиту "Сума податкового боргу станом на 01.01.2011 (грн., коп.).

Звертаємо увагу, що у зв’язку із внесенням змін до  Податкового кодексу України (далі – Кодекс) внесено зміни до Довідника ознак доходів фізичних осіб, який доповнено новими ознаками доходів.

Зміни у  Порядку подання Податкового розрахунку ф.1ДФ стосуються  способів його подання.

Так, Податковий розрахунок ф.1ДФ, затверджений Наказом №49, подається податковими агентами в один із таких способів:

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису відповідальної особи податкового агента у порядку, визначеному законодавством;

- на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;

- на паперовому носії, якщо кількість рядків у податковому розрахунку не більше п'яти.

В один із таких способів у вигляді окремої порції подається Податковий розрахунок ф.1ДФ за відокремлений підрозділ юридичної особи, який  не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету.

Податковий розрахунок ф.1ДФ подається окремо за кожний квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий Податковий розрахунок за календарний рік не подається.

Перший раз Податковий розрахунок за формою, затвердженою Наказом №49,  подається за звітний період – І квартал 2014 року.

У разі подання уточнених  Податкових розрахунків ф.1ДФ за звітні періоди з 01.01.2011 року по 31.12.2013 доходи  відображаються за ознаками, які діяли в редакції Наказу №1020.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Височина О.А.