Запрацював новий електронний сервіс Міністерства доходів і зборів України - загальнодоступний інформаційний ресурс («ЗІР»)

ДПІ у м. Сєвєродонецькупропонує платникам податків скористатися електронним сервісом Міндоходів - Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом («ЗІР»), який почав працювати у 2014 році на заміну Бази знань.

Інформаційний ресурс складається з таких розділів: запитання - відповіді; коментарі та пропозиції; нормативні та інформаційні документи; письмові консультації.

Інформація систематизована за напрямками: оподаткування, митна справа, єдиний соціальний внесок, електронний підпис, що сприятиме покращенню умов пошуку інформації.

Так, ресурс «ЗІР» дозволяє користувачам здійснювати пошук інформації по певному податку, напрямку діяльності, в т.ч. з використанням ключових слів, шляхом перегляду інформації за певні періоди, при цьому не лише по запитаннях-відповідях, але і по відповідях на письмові звернення, які були надані з використанням Бази знань, назвах нормативних та інформаційних документів. У перспективі планується запровадження інтерактивних посилань на взаємопов’язані документи.

Скористатися послугою можна за адресою http://zir.minrd.gov.uaабо через веб-портал Міндоходів («Інформаційно - довідковий ресурс»).

 

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку О.А. Височина