Про оскарження платником податків податкової вимоги зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

17 квітня 2014 року Луганський окружний адміністративний суд своєю постановою відмовив у задоволенні позовних вимог фізичної особи-підприємця А до державної податкової інспекції у м. Сєвєродонецьку та Реєстраційної служби Сєвєродонецького міського управління юстиції про визнання незаконними дій, скасування державної реєстрації юридичної особи.

Мотивом, яким керувалась вказана  фізична особа-підприємець звертаючись до суду було небажання сплатити недоїмку, що утворилась в результаті не сплати цією особою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі більш ніж 12 тис.грн. 

Бажання ухилитись від сплати грошових зобов’язань спонукало цю особу до самих витончених спроб, не цураючись при цьому звинуватити державні органи в порушенні норм чинного законодавства.

Такі звинувачення були визнані судом необґрунтованими.

З приводу предмету судового розгляду даної справи хотілось би нагадати платникам податків, що їх матеріальне забезпечення в старості напряму пов’язано зі сплатою ними єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в теперішній час.

Отже, в даному випадку це саме вони повинні бути зацікавленим в першу чергу за дотриманням вимог чинного законодавства, а не створювати для себе проблем та державним органам перешкод в здійсненні поставлених перед ними завдань.

Начальник ДПІ у м.Сєвєродонецьку С.С. Погорєлий