Про організацію електронного документообігу в ДПІ у м. Сєвєродонецьку

ДПІ у м.Сєвєродонецьку повідомляє, що станом на 01 травня 2014 року на обліку в місцевій податковій службі перебуває 8866суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб, з них  2444   юридичні особи, в тому числі  370    неприбуткових організацій та 6422фізичні особи-підприємці. Також 656суб’єктів  господарювання перебувають на обліку в якості платників ПДВ.

З початку 2013 року при державній податковій інспекції у м.Сєвєродонецьку відкрите відділення Акредитованого центру сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів України. Майже за півтора року підприємцями та посадовими особами підприємств міста отримано безкоштовно понад 4000 сертифікатів електронно-цифрового підпису для організації електронного документообігу між страхувальниками ЄСВ та платниками податків  з податковим органом.

Завдяки організації електронного документообігу платники отримали можливість надавати податкову та звітність з ЄСВ до податкових органів в електронному вигляді, надавати заяви, отримувати відповідні довідки та  повідомлення від органів ДПС, не відходячи від свого робочого міста, уникаючи черг, та отримання своєчасних та якісних послуг без безпосереднього контакту з посадовими особами податкової.

Станом на  01 травня 2014 року звітність в електронному вигляді надають до ДПІ у м.Сєвєродонецьку 100% платники ПДВ, 80 % платники єдиного податку, 95% страхувальники ЄСВ, що відображає сучасний та прогресивний підхід  підприємців  міста Сєверодонецька в організації свого бізнесу.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А. Височина