Зустріч з учнями Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею

Зустріч з учнями Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею

В травні 2014 р. відбулася зустріч податківців ДПІ  м. Сєвєродонецьку ГУ міндоходів у Луганській області Олександра Воротченко та Інни Кир`янової з учнями дев`ятого класу багатопрофільного ліцею   м. Сєвєродонецька. Під час зустрічі Олександр Воротченко ознайомив школярів з особливостями податкового законовдавства України, з завданнями та  функціями контролюючих органів в сфері оподаткування,  також  розповів про існуючі в Україні податки та збори, їх елементи та види.

Під час проведення зустірічі учням для ознайомлення були надані роз`яснюючі матеріали відносно прав та обов`язків платників податків та контролюючих органів.

„Метою заходу є формування загальних уявлень про сферу оподаткування та формування активної громадянської позиції майбуьніх платників податків” – зазначила Інна Кир`янова.

По завершенню зустрічі було наголошено на необхідності добровільної сплати податків  та зборів, як обов`язковій умові форумування високої податкової культури майбутніх платників. Також зроблено акцент на взаємозв`зку між сплатою податків та економічному розвитку, як  міста так  і  держави  в цілому.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку О.А. Височина