Про результати роботи управління податкового аудиту ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Слідуючи курсом сервісного обслуговування платників податків, зниження податкового тиску, відбір суб'єктів господарської діяльності для проведення документальних перевірок в ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ Міндоходов в Луганській області проводиться ретельним чином. В порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість перевірок зменшилась майже два рази.

Так, протягом минулого року за результатами 70 документальних перевірок юридичних осіб донараховано узгоджених податкових зобов’язань 2131,7 тис. грн., повідомив начальник ДПІ у м. Сєвєродонецьку Сергій Погорєлий.

Також Сергій Степанович зазначив, що при веденні будь-якого виду господарської діяльності завжди існує ризик. Але цей ризик можна звести до мінімуму, якщо не тільки довіряти, але і все ретельно перевіряти. Що стосується питань оподаткування, то сучасні технології дозволяють дізнатися, наскільки легально працює той або інший суб'єкт господарської діяльності, чи не анулюване у нього свідоцтво платника податку на додану вартість, чи не є він податковим боржником, чи є у нього працівники та ін. Достатньо тільки звернутися до відповідних електронних сервісів Державної фіскальної служби України.

Достатня інформаційна база, створена Державною фіскальною службою України, впровадження різного роду електронних сервісів, підвищення якості адміністративних, інформаційних і консультативний послуг, які надаються платникам податків, створюють всі умови для сумлінного ведення господарської діяльності і сплати податків і зборів. Все це дозволяє знизити до мінімуму ризики порушення податкового законодавства «по незнанню». Тому якщо платник не переслідує мети умисного ухилення від сплати своїх податкових зобов'язань, то він навряд чи потрапить у поле зору податкової інспекції і може сміливо зосередитися на розвитку свого бізнесу.

Начальник ДПІ у м. Сєвєродонецьку С. С. Погорєлий