Декларування іноземних доходів, отриманих у 2014 році

Фізичні особи, що є громадянами України та працюють, тимчасово або постійно за кордоном, повинні декларувати доходи, отримані як із джерел в Україні, так і іноземні доходи.

Порядок оподатковування таких доходів, отриманих від виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими та трудовими договорами, здійснюється на загальновстановлених підставах, передбачених для громадян, які одержують іноземні доходи: ці доходи включаються в загальний річний оподатковуваний дохід платника податків - отримувача, відображаються в річній податковій декларації про майновий стан і доходи та обкладаються податком за ставками 15% та 17%.

Платник податку може зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном, згідно з нормами міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Він визначає суму такого зменшення за зазначеними підставами у річній податковій декларації. Перелік діючих міжнародних договорів про усунення подвійного оподаткування розміщено на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України http://sfs.gov.ua/ у розділі «Діяльність».

Для одержання права на зарахування податків, сплачених за межами України, платник зобов'язаний одержати від державного органу країни, де був отриманий дохід (прибуток), уповноваженого стягувати такий податок, довідку про суму сплаченого податку, а також про базу та/або об'єкт оподатковування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, у відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено діючими міжнародними договорами України.

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку