Від платників м. Сєвєродонецька надійшло понад 3648500 грн. акцизного податку

За інформацією начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку Сергія Погорєлого, протягом січня – лютого 2015 року від платників акцизного податку до бюджету надійшло понад 3 648 500 грн., за ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюновими виробами підприємці сплатили 89 000 грн. Роздрібна торгівля підакцизними товарами, такими як алкоголь та тютюн, є вагомим джерелом наповнення бюджету. В загалом від платників м. Сєвєродонецька за вказаний період було отримано 151 декларація акцизного податку.

«Ринок алкогольних напоїв та тютюнових виробів є «надпотужним магнітом» для зловживань у торговельній сфері, тому податкове відомство є захисником законних прав громадян на належну якість продукції та контролює наявність у суб’єктів господарювання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, вчасну сплату до бюджету акцизного податку. Представники торгівлі мають почути та зрозуміти головну вимогу податківців про неприпустимість фактів здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій, продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам» - зазначив Сергій Погорєлий.

Нагадуємо платникам, що продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6,8 тис. грн.