Відображення військового збору в новій формі № 1ДФ

ДПІ у м. Сєвєродонецьку пояснює, що податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) за І квартал 2015 року подається відповідно до вимог наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку» від 13.01.2015 р. № 4, який набрав чинності 1 квітня 2015 року.

Нова форма № 1ДФ доповнена розділом щодо оподаткування процентів та військового збору. У цьому розділі потрібно відображати загальні суми нарахованих та виплачених доходів, у вигляді процентів, виграшів (призів) у лотерею, а також утриманого та перерахованого податку на доходи фізичних осіб.

У рядку «Військовий збір» слід зазначити, крім сум нарахованих та виплачених доходів, загальну суму нарахованого та перерахованого військового збору. При цьому в податковому розрахунку за формою № 1ДФ податкові агенти не будуть зазначати відомості про фізичних осіб, яким нараховані такі доходи.

Тож податковим агентам не потрібно подавати уточнюючий розрахунок за формою № 1ДФ за періоди 2014 року з метою відображення військового збору та сум податку на доходи фізичних осіб з нарахованих та виплачених доходів у вигляді процентів.