Підведення підсумків пошукової гри «З нас витікає Україна» таборів з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах та майданчиках відпочинку при позашкільних навчальних закладах влітку 2015 р.

Яскраве, світле, добре, духмяне свято на ім’я «Літо-2015» невпинно прямує до наших дітей і розливається барвистим дзвінкім сміхом, лунає на всі голоси, залишаючи по собі нові відкриття та знайомства, неповторні враження, розсип конопушек, запас здоров’я. Табори з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах та майданчиках відпочинку при позашкільних навчальних закладах змагались із самим Літечком, щоб подарувати кожній дитині, що їх відвідували, не лише змістовне дозвілля, а справжнє оздоровлення, натхненність у спілкуванні одне з одним, пробуджували фантазію, емоційно-розкріпачували.

Літні канікули, життя таборів та майданчиків відпочинку було сплановано та проведено у рамках пошукової гри «З нас витікає Україна», координатором якої є Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості за підтримки СМДО «Дивосвіт». Загальне керівництво Грою здійснював відділ освіти Сєвєродонецької міської ради. Головними завданнями Гри були виховання в дітях патріотизму, любові до рідного краю, привернення уваги до здорового способу життя, набуття знань, вмінь та навичок безпечної поведінки.

Кожен табір, протягом зміни, виконував творчі завдання, серед яких участь у флеш-мобі «Літо золоте», міні-грі «Знахідка» (треба було почути птахів, побачити звірів, порахувати транспорт та ін.), фотокросах «Улюблений куточок рідного міста» та «Незвичайне у звичайному» (до 12 запропонованих назв треба було зробити відповідне фото), проведення концертно-ігрових та тематичних програм, вивчення запропонованих Оргкомітетом ігор та пісень, ін. завдання.

Майже 800 дітлахів поринули у дивовижний вихор «Літо-2015» - старанно, відповідально, відверто та довірливо виконуючи головну роль сьогодення! Заполонив галасливим потоком фойє міського Палацу культури, віталися з новими друзями, цікавились справами, роздивлялись стінгазети, зроблені власноруч, порівнюючи свої творчі знахідки та зображені враження з іншими. Ці стінгазети – своєрідний творчий звіт виконаних завдань пошукової гри «З нас витікає Україна». Ось миті відкриття оздоровчої зміни у цьому ж Палаці культури, ось пізнавально-розважальні та концертні програми у Центрі дитячої та юнацької творчості, ось різнобарвна палітра майстер-класів в міському Центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та Станції юних техніків, а це - пізнавальні програми зі спортивного, краєзнавчого та екологічного туризму та етнографії Центру туризму краєзнавства та екскурсій учнівської молоді… Ось дружні заходи навчальних закладів, а це знов СМ ЦДЮТ – спортивні змагання, екскурсії у Музеї дитинства та етнографічному музеї «Світлиця»… Прогулянки, розваги, малювання, театральна вистава, зустріч у бібліотеці, мильні бульбашки – чого тут не побачиш!.. Але, настав час урочистої миті і світло софітів привернуло увагу кожного до сценічного дійства.

Перші керівники оздоровчої Кампанії – заступник міського голови Сергій Федорович Терьошин та заступник начальника відділу освіти – Бублей Оксана Миколаївна, звернулись до всіх присутніх зі словами вітань. Нові звершення, творчі знахідки пошукової гри, усмішки дітей – все це стверджує Літо-2015, робить його неповторним та натхненним. Виступ поважних гостей був посилений приємними та потрібними подарунками від місцевої влади, що потурбувалась про потреби навчальних закладів у подальшій роботі з дітьми в оздоровчий період, подарувавши спортивні товари та настільні ігри кожному табору з денним перебуванням і майданчикам відпочинку.

А потім були цікаві зупинки на творчих завданнях пошукової Гри, які супроводжували зацікавленість та непідробна дитяча щирість, веселі логоритмічні ігри, фото-щоденник і яскраві виступи художніх самодіяльних колективів, що стали справжньої окрасою свята дитинства. Дякуємо вихованцям та керівникам Зразкового дитячо-юнацького вокального ансамблю «Усмішка» (СМ ЦДЮТ, кер. Ольга Панаріна), хореографічному колективу «ГРАН-ПРІ» (СМ ЦДЮТ, кер. Світлана Курєнкова, Наталія Котелевська), керівнику гуртка авторської пісні «Баррэ» СМ ЦДЮТ Анастасії Панаріній; вихованцям студії спортивного танцю «Магма» та їх керівнику Олені Усовій; учасникам Народного ансамблю бального танцю «Еврика» міського ПК та їх керівнику Сергію Кулакову; вихованцям молодшої групи ансамблю естрадної пісні «Луч» міського ПК та їх керівнику Олені Нежибовській!

Кожний з етапів пошукової гри «З нас витікає Україна», урочисті відкриття і закриття оздоровчої Кампанії, оздоровчі, пізнавальні, розважальні і спортивні заходи, надії юних сєвєродончан на Літо-2015 могли відбутися і справдитись завдяки старанням, плідній праці та професіоналізму багатьох людей. Дякуємо за старанну роботу та підтримку надійних партнерів і друзів: міську владу на чолі з Валентином Казаковим; міський відділ освіти на чолі з Ольгою Каширіною; міський відділ культури на чолі з Кристиною Бойковою; благодійний фонд ім. Олексія Кунченко «Заради майбутнього»; Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості на чолі з Ніною Буряк; Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді на чолі з Ларисою Борисовою; Станцію юних техніків на чолі з Віктором Дробицьким; Сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді на чолі з Оленою Зельською; міську організацію Товариства Червоного Хреста на чолі з Людмилою Щербак; міські засоби масової інформації – ТОВ «Телекомпанія «СТВ» на чолі з Віталієм Івченко та «Сєвєродонецькі вісті» – суспільно-політичну газету тереторіальної громади міста, на чолі з Едуардом Яровим; комунальний заклад «Сєвєродонецький міський Палац культури» на чолі з Оленою Гринько. Дякуємо кожній дитині, що надихала на цю велику працю! Дякуємо кожному маленькому серцю за велику довіру!

Увесь час за святом Дитинства, за його гостями та дітьми пильно спостерігало неповторне, усміхнене, веселкове, утворене більше ніж з 500 дитячих долонь-проміннячок, Диво-Сонечко… Його усмішка збільшувалась, воно ставало все красивіше та яскравіше, бо зігрівало кожного радістю дитячих сердець. Так і повинно було статися, бо саме Сонечко, за 12-річною традицією оздоровчої Кампанії, є його символом. А Диво-Сонечко надихнуло всіх на одночасне виконання пісні про літо. Цей виступ «зведеного хору», у більше ніж 800 голосів, став фінальним акордом лише 1-ої зміни оздоровчої Кампанії «Літо-2015»! Вже з 22 червня по 10 липня на дівчаток та хлопчиків нашого міста чекають яскраве Сонечко, нові цікаві подорожі та знайомства. Неповторне Літо-2015 чекає на кожного з нас! Приєднуйтесь!

Жорнік Інна Леонідівна, зав. відділом