Штраф у разі здійснення розрахункових операцій без застосування РРО

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку повідомляє, що Законом України від 28 грудня 2014 року №71 -VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі - Закон №71) внесено зміни до Податкового кодексу України і, зокрема, Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-BP «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Зміни, зазначені вищевказаним законодавством, стосуються платників єдиного податку фізичних осіб-підприємців другої і третьої груп стосовно застосовування РРО при здійсненні готівкових розрахунків.
Указані зміни, відповідно до Прикінцевих положень Закону №71, вступають у силу:
для платників єдиного податку третьої групи - з 1 липня 2015 року; для платників єдиного податку другої групи - з 1 січня 2016 року.
У разі здійснення розрахункових операцій без застосування РРО до суб'єктів господарської діяльності з 1 липня 2015 р. будуть застосовуватися такі санкції:
Якщо порушення вчинено вперше - штраф у розмірі 1 грн. Якщо порушення вчинено вдруге - штраф у розмірі 100% вартості проданих з порушеннями товарів (наданих послуг). За кожне наступне порушення - штраф у п'ятикратному розмірі вартості проданих з порушеннями товарів (наданих послуг)

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку