Відкриття VI Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «ЧілдренКінофест»

Друзі! Нагадуєо, що VI Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «ЧілдренКінофест» відбувається з 26 травня по 4 червня у двадцяти містах України. До конкурсної програми увійшло сім фільмів для глядачів від 4 до 14 років, поза конкурсом представлено колекцію фільмів братів Люм'єрів.

У м. Сєвєродонецьк покази відбудуться у кінотеатрі «Соврємєннік» з 27 травня по 4 червня о 9:00.
Зареєструватися може кожен охочий – для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на офіційному сайті фестивалю http://childrenkinofest.com/ua/schedule/.

Зауважимо, що, насамперед, метою фестивалю є охопити глядачів, які є представниками соціально незахищених верств населення.

До конкурсної програми IV Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «ЧілдренКінофест» увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Поза конкурсом представлено колекцію фільмів братів Люм'єрів.

У 2016 році фестиваль відбувся у 18 українських містах, від мільйонників до районних центрів, і зібрав понад 30 000 глядачів.

«ЧілдренКінофест 2017» відкривається французькою анімаційною стрічкою «Життя кабачка». Фільм про дружбу підлітків отримав премію «Сезар» за найкращий дебют та оригінальний сценарій, а також був номінований на премію «Оскар».

Фентезі «Хлопчик у золотих штанях» спільного дансько-шведського виробництва здобув приз глядацьких симпатій на найбільшому європейському кінофестивалі для дітей Cinekid. За сюжетом, герой знаходить чарівні штані, з кишені яких можна нескінченно виймати грошові купюри.

Цього року у програмі «ЧілдренКінофесту» вперше представлено фільм з Латвії. «Люблю тебе, мамо» – повчальна історія про те, як маленька брехня може призвести до серйозних наслідків. Стрічка ЯнісаНордса була високо оцінена критиками – фільм отримав премію дитячої секції GenerationKplus Берлінського кінофестивалю й був висунутий від Латвії на «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою.

Стрічка «МолліМун і чарівний підручник гіпнозу» з Великої Британії стала екранізацією бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг. Комедія «Вперед, до школи!» з Данії розповість про хлопчика, чиє головне правило – порушувати правила дорослих. Мультфільм «Маленький монстр» від шведського ілюстратора, режисера і сценариста ТедаСигера – це історія про клан чарівних чудовиськ, які чекають на поповнення у родині. Україну у конкурсі фестивалю представляє фентезі-мультфільм «Микита Кожум'яка». Казка МанукаДепояна, яка зібрала на батьківщині понад 11 млн. гривень, також вийшла в прокат у Польщі й Туреччині, а тепер побореться за глядацькі симпатії гостей «ЧілдренКінофесту».

Переможець конкурсної програми фестивалю визначається глядацьким голосуванням – на вході до кінозалу гості отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму.

Поза конкурсом на маленьких глядачів чекає екскурсія до витоків кіно разом зі стрічкою «Люм'єр!». Колекцію відреставрованих робіт братів Люм'єрів склав ТьєрріФремо – директор Каннського кінофестивалю і один з головних кіноманів світу. Разом із його коментарями старовинні фільми перетворюються на сучасну комедію, яка розсмішить і дорослих, і дітей.

Традиційно, на закритті фестивалю буде показано володаря Гран-прі попереднього року. Цього разу глядачі побачать угорський фільм «Лапа» Роберта-Адріана Пежо, заснований на реальних подіях.

Подія відбувається за підтримки Посольства Королівства Данія в Україні, Goethe-Institut в Україні, Французького інституту в Україні, Посольства Латвійської Республіки в Україні та Почесних консульств у Чернігові, Львові та Одесі, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства Швеції в Україні, Данського кіноінституту. Організатор – компанія «Артхаус Трафік».

Генеральний телепартнер: Піксель
Генеральний інтернет-партнер: WoMo
IT-партнер: Школа роботів
Благодійний партнер: Фонд «Інтер – дітям»
Медіапартнери: Фокус, UaUa, oKino, Tochka, Хорошеекино, Salat, Діти в місті