Луганському театру планують надали статусу національного

Луганському театру планують надали статусу національного

Уряд на своєму засіданні схвалив проекти Указів Президента України «Про надання Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театру статусу національного» та «Про надання Львівській обласній філармонії статусу національного закладу».

Відповідне рішення було прийнято з огляду на вагомий внесок Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру та Львівської обласної філармонії у збагачення духовності українського суспільства, примноження культурної спадщини нашого народу, активної популяризації кращих здобутків українського та світового музичного й театрального мистецтва, а також беручи до уваги те, що зазначені заклади культури відіграють визначну роль у культурно-мистецькому житті України і гідно презентують її за кордоном.

Також внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів».

Це, у свою чергу, надасть можливість місцевим державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування за рахунок коштів місцевих бюджетів фінансового стимулювати, згідно з чинним законодавством, працівників згаданих мистецьких закладів, яким у встановленому порядку буде надано статус національного.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр та Львівська обласна філармонія є провідними центрами музичного та театрального мистецтва не лише своїх областей, а й всієї України.

Колективи цих мистецьких закладів здобули широке визнання, презентуючи здобутки національного мистецтва в Україні та за кордоном. Крім того, цими закладами культури ініційовано ряд вагомих мистецьких проектів, які здобули широкий резонанс серед фахівців.

За інформацією Міністерства культури України